Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૬૦. બાહિરાયતનઅનત્તસુત્તં

    60. Bāhirāyatanaanattasuttaṃ

    ૨૨૭. ‘‘રૂપા , ભિક્ખવે, અનત્તા. સદ્દા… ગન્ધા… રસા… ફોટ્ઠબ્બા… ધમ્મા અનત્તા. એવં પસ્સં…પે॰… નાપરં ઇત્થત્તાયાતિ પજાનાતી’’તિ.

    227. ‘‘Rūpā , bhikkhave, anattā. Saddā… gandhā… rasā… phoṭṭhabbā… dhammā anattā. Evaṃ passaṃ…pe… nāparaṃ itthattāyāti pajānātī’’ti.

    સટ્ઠિપેય્યાલવગ્ગો સત્તરસમો.

    Saṭṭhipeyyālavaggo sattarasamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    છન્દેનટ્ઠારસ હોન્તિ, અતીતેન ચ દ્વે નવ;

    Chandenaṭṭhārasa honti, atītena ca dve nava;

    યદનિચ્ચાટ્ઠારસ વુત્તા, તયો અજ્ઝત્તબાહિરા;

    Yadaniccāṭṭhārasa vuttā, tayo ajjhattabāhirā;

    પેય્યાલો સટ્ઠિકો વુત્તો, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુનાતિ.

    Peyyālo saṭṭhiko vutto, buddhenādiccabandhunāti.

    સુત્તન્તાનિ સટ્ઠિ.

    Suttantāni saṭṭhi.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૬૦. અજ્ઝત્તઅનિચ્ચછન્દસુત્તાદિવણ્ણના • 1-60. Ajjhattaaniccachandasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૬૦. અજ્ઝત્તઅનિચ્ચછન્દસુત્તાદિવણ્ણના • 1-60. Ajjhattaaniccachandasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact