Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. બળિસસુત્તવણ્ણના

    2. Baḷisasuttavaṇṇanā

    ૧૫૮. દુતિયે બાળિસિકોતિ બળિસં ગહેત્વા ચરમાનો મચ્છઘાતકો. આમિસગતન્તિ આમિસમક્ખિતં. આમિસચક્ખૂતિ આમિસે ચક્ખુ દસ્સનં અસ્સાતિ આમિસચક્ખુ. ગિલબળિસોતિ ગિલિતબળિસો. અનયં આપન્નોતિ દુક્ખં પત્તો. બ્યસનં આપન્નોતિ વિનાસં પત્તો. યથાકામકરણીયોતિ યથાકામેન યથારુચિયા યથેવ નં બાળિસિકો ઇચ્છતિ, તથેવસ્સ કત્તબ્બોતિ અત્થો. યથાકામકરણીયો પાપિમતોતિ યથા કિલેસમારસ્સ કામો, એવં કત્તબ્બો, નિરયં વા તિરચ્છાનયોનિં વા પેત્તિવિસયં વા પાપેતબ્બો. દુતિયં.

    158. Dutiye bāḷisikoti baḷisaṃ gahetvā caramāno macchaghātako. Āmisagatanti āmisamakkhitaṃ. Āmisacakkhūti āmise cakkhu dassanaṃ assāti āmisacakkhu. Gilabaḷisoti gilitabaḷiso. Anayaṃ āpannoti dukkhaṃ patto. Byasanaṃ āpannoti vināsaṃ patto. Yathākāmakaraṇīyoti yathākāmena yathāruciyā yatheva naṃ bāḷisiko icchati, tathevassa kattabboti attho. Yathākāmakaraṇīyo pāpimatoti yathā kilesamārassa kāmo, evaṃ kattabbo, nirayaṃ vā tiracchānayoniṃ vā pettivisayaṃ vā pāpetabbo. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. બળિસસુત્તં • 2. Baḷisasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨. બળિસસુત્તવણ્ણના • 2. Baḷisasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact