Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫. બન્ધનસુત્તં

    5. Bandhanasuttaṃ

    ૬૫.

    65.

    ‘‘કિંસુ સમ્બન્ધનો લોકો, કિંસુ તસ્સ વિચારણં;

    ‘‘Kiṃsu sambandhano loko, kiṃsu tassa vicāraṇaṃ;

    કિસ્સસ્સુ વિપ્પહાનેન, સબ્બં છિન્દતિ બન્ધન’’ન્તિ.

    Kissassu vippahānena, sabbaṃ chindati bandhana’’nti.

    ‘‘નન્દીસમ્બન્ધનો લોકો, વિતક્કસ્સ વિચારણં;

    ‘‘Nandīsambandhano loko, vitakkassa vicāraṇaṃ;

    તણ્હાય વિપ્પહાનેન, સબ્બં છિન્દતિ બન્ધન’’ન્તિ.

    Taṇhāya vippahānena, sabbaṃ chindati bandhana’’nti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪-૫. સંયોજનસુત્તાદિવણ્ણના • 4-5. Saṃyojanasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. બન્ધનસુત્તવણ્ણના • 5. Bandhanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact