Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૯. ભદ્દાકુણ્ડલકેસાથેરીગાથા

    9. Bhaddākuṇḍalakesātherīgāthā

    ૧૦૭.

    107.

    ‘‘લૂનકેસી પઙ્કધરી, એકસાટી પુરે ચરિં;

    ‘‘Lūnakesī paṅkadharī, ekasāṭī pure cariṃ;

    અવજ્જે વજ્જમતિની, વજ્જે ચાવજ્જદસ્સિની.

    Avajje vajjamatinī, vajje cāvajjadassinī.

    ૧૦૮.

    108.

    ‘‘દિવાવિહારા નિક્ખમ્મ, ગિજ્ઝકૂટમ્હિ પબ્બતે;

    ‘‘Divāvihārā nikkhamma, gijjhakūṭamhi pabbate;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, ભિક્ખુસઙ્ઘપુરક્ખતં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, bhikkhusaṅghapurakkhataṃ.

    ૧૦૯.

    109.

    ‘‘નિહચ્ચ જાણું વન્દિત્વા, સમ્મુખા અઞ્જલિં અકં;

    ‘‘Nihacca jāṇuṃ vanditvā, sammukhā añjaliṃ akaṃ;

    ‘એહિ ભદ્દે’તિ મં અવચ, સા મે આસૂપસમ્પદા.

    ‘Ehi bhadde’ti maṃ avaca, sā me āsūpasampadā.

    ૧૧૦.

    110.

    ‘‘ચિણ્ણા અઙ્ગા ચ મગધા, વજ્જી કાસી ચ કોસલા;

    ‘‘Ciṇṇā aṅgā ca magadhā, vajjī kāsī ca kosalā;

    અનણા પણ્ણાસવસ્સાનિ, રટ્ઠપિણ્ડં અભુઞ્જહં.

    Anaṇā paṇṇāsavassāni, raṭṭhapiṇḍaṃ abhuñjahaṃ.

    ૧૧૧.

    111.

    ‘‘પુઞ્ઞં વત પસવિ બહું, સપ્પઞ્ઞો વતાયં ઉપાસકો;

    ‘‘Puññaṃ vata pasavi bahuṃ, sappañño vatāyaṃ upāsako;

    યો ભદ્દાય ચીવરં અદાસિ, વિપ્પમુત્તાય સબ્બગન્થેહી’’તિ.

    Yo bhaddāya cīvaraṃ adāsi, vippamuttāya sabbaganthehī’’ti.

    … ભદ્દા કુણ્ડલકેસા થેરી….

    … Bhaddā kuṇḍalakesā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૯. ભદ્દાકુણ્ડલકેસાથેરીગાથાવણ્ણના • 9. Bhaddākuṇḍalakesātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact