Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    ભદ્દવગ્ગિયકથાવણ્ણના

    Bhaddavaggiyakathāvaṇṇanā

    ૩૬. ઇદં નેસં પુબ્બકમ્મન્તિ તેસં તિંસજનાનં એકતો અભિસમયસ્સ પુબ્બકમ્મં. અઞ્ઞમ્પિ તેસં પચ્ચેકં પુબ્બબુદ્ધુપ્પાદેસુ સદ્ધમ્મસ્સવનસરણગમનદાનસીલસમાધિવિપસ્સનાસમાયોગવસેન બહું વિવટ્ટૂપનિસ્સયં કુસલં અત્થેવાતિ ગહેતબ્બં. ઇતરથા હિ તદહેવ પટિવેધો, એહિભિક્ખુભાવાદિવિસેસો ચ ન સમ્પજ્જેય્ય.

    36.Idaṃ nesaṃ pubbakammanti tesaṃ tiṃsajanānaṃ ekato abhisamayassa pubbakammaṃ. Aññampi tesaṃ paccekaṃ pubbabuddhuppādesu saddhammassavanasaraṇagamanadānasīlasamādhivipassanāsamāyogavasena bahuṃ vivaṭṭūpanissayaṃ kusalaṃ atthevāti gahetabbaṃ. Itarathā hi tadaheva paṭivedho, ehibhikkhubhāvādiviseso ca na sampajjeyya.

    ભદ્દવગ્ગિયકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Bhaddavaggiyakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૧. ભદ્દવગ્ગિયવત્થુ • 11. Bhaddavaggiyavatthu

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / ભદ્દવગ્ગિયકથા • Bhaddavaggiyakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ભદ્દવગ્ગિયકથાવણ્ણના • Bhaddavaggiyakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૧. ભદ્દવગ્ગિયકથા • 11. Bhaddavaggiyakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact