Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૧. ભદ્રકસુત્તવણ્ણના

    11. Bhadrakasuttavaṇṇanā

    ૩૬૩. એકાદસમે મલ્લેસૂતિ એવંનામકે જનપદે. વધેનાતિ મારણેન. જાનિયાતિ ધનજાનિયા. અકાલિકેન પત્તેનાતિ ન કાલન્તરેન પત્તેન, કાલં અનતિક્કમિત્વાવ પત્તેનાતિ અત્થો. ચિરવાસી નામ કુમારોતિ એવંનામકો તસ્સ પુત્તો. બહિ આવસથે પટિવસતીતિ બહિનગરે કિઞ્ચિદેવ સિપ્પં ઉગ્ગણ્હન્તો વસતિ. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટદુક્ખં કથિતં.

    363. Ekādasame mallesūti evaṃnāmake janapade. Vadhenāti māraṇena. Jāniyāti dhanajāniyā. Akālikena pattenāti na kālantarena pattena, kālaṃ anatikkamitvāva pattenāti attho. Ciravāsī nāma kumāroti evaṃnāmako tassa putto. Bahi āvasathe paṭivasatīti bahinagare kiñcideva sippaṃ uggaṇhanto vasati. Imasmiṃ sutte vaṭṭadukkhaṃ kathitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૧. ભદ્રકસુત્તં • 11. Bhadrakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧. ભદ્રકસુત્તવણ્ણના • 11. Bhadrakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact