Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    155. ப⁴க்³க³ஜாதகங் (2-1-5)

    155. Bhaggajātakaṃ (2-1-5)

    9.

    9.

    ஜீவ வஸ்ஸஸதங் ப⁴க்³க³ 1, அபரானி ச வீஸதிங் 2;

    Jīva vassasataṃ bhagga 3, aparāni ca vīsatiṃ 4;

    மா மங் பிஸாசா கா²த³ந்து, ஜீவ த்வங் ஸரதோ³ ஸதங்.

    Mā maṃ pisācā khādantu, jīva tvaṃ sarado sataṃ.

    10.

    10.

    த்வம்பி வஸ்ஸஸதங் ஜீவ, அபரானி ச வீஸதிங்;

    Tvampi vassasataṃ jīva, aparāni ca vīsatiṃ;

    விஸங் பிஸாசா கா²த³ந்து, ஜீவ த்வங் ஸரதோ³ ஸதந்தி.

    Visaṃ pisācā khādantu, jīva tvaṃ sarado satanti.

    ப⁴க்³க³ஜாதகங் பஞ்சமங்.

    Bhaggajātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. க³க்³க³ (ஸீ॰ பீ॰)
    2. வீஸதி (ஸ்யா॰ க॰)
    3. gagga (sī. pī.)
    4. vīsati (syā. ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [155] 5. ப⁴க்³க³ஜாதகவண்ணனா • [155] 5. Bhaggajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact