Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. ભાજનપાલકત્થેરઅપદાનં

    2. Bhājanapālakattheraapadānaṃ

    .

    5.

    ‘‘નગરે બન્ધુમતિયા, કુમ્ભકારો અહં તદા;

    ‘‘Nagare bandhumatiyā, kumbhakāro ahaṃ tadā;

    ભાજનં અનુપાલેસિં, ભિક્ખુસઙ્ઘસ્સ તાવદે.

    Bhājanaṃ anupālesiṃ, bhikkhusaṅghassa tāvade.

    .

    6.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, ભાજનં અનુપાલયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, bhājanaṃ anupālayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ભાજનસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, bhājanassa idaṃ phalaṃ.

    .

    7.

    ‘‘તેપઞ્ઞાસે ઇતો કપ્પે, અનન્તજાલિનામકો;

    ‘‘Tepaññāse ito kappe, anantajālināmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    .

    8.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ભાજનપાલકો 1 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā bhājanapālako 2 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ભાજનપાલકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Bhājanapālakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ભાજનદાયકો (સી॰ સ્યા॰)
    2. bhājanadāyako (sī. syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact