Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. ભિક્ખકસુત્તવણ્ણના

    10. Bhikkhakasuttavaṇṇanā

    ૨૦૬. વિરૂપં ગન્ધં પસવતીતિ વિસ્સો, દુગ્ગન્ધો. બાહિત્વાતિ અત્તનો સન્તાનતો બહિકત્વા નીહરિત્વા. તં પન અનવસેસતો પજહનન્તિ આહ ‘‘અગ્ગમગ્ગેન જહિત્વા’’તિ. સઙ્ખાયતિ સમ્મદેવ પરિચ્છિન્દતિ એતાયાતિ સઙ્ખા, ઞાણન્તિ આહ ‘‘સઙ્ખાયાતિ ઞાણેના’’તિ. ભિન્નકિલેસત્તાતિ નિરુત્તિનયેન ભિક્ખુસદ્દસિદ્ધિમાહ.

    206. Virūpaṃ gandhaṃ pasavatīti visso, duggandho. Bāhitvāti attano santānato bahikatvā nīharitvā. Taṃ pana anavasesato pajahananti āha ‘‘aggamaggena jahitvā’’ti. Saṅkhāyati sammadeva paricchindati etāyāti saṅkhā, ñāṇanti āha ‘‘saṅkhāyāti ñāṇenā’’ti. Bhinnakilesattāti niruttinayena bhikkhusaddasiddhimāha.

    ભિક્ખકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Bhikkhakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. ભિક્ખકસુત્તં • 10. Bhikkhakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. ભિક્ખકસુત્તવણ્ણના • 10. Bhikkhakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact