Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
ભિક્ખુનીઉપસમ્પદાનુજાનનકથાવણ્ણના
Bhikkhunīupasampadānujānanakathāvaṇṇanā
૪૦૪-૮. પાળિયં યદગ્ગેનાતિ યસ્મિં દિવસે. તદાતિ તસ્મિંયેવ દિવસે. વિમાનેત્વાતિ અવમાનં કત્વા.
404-8. Pāḷiyaṃ yadaggenāti yasmiṃ divase. Tadāti tasmiṃyeva divase. Vimānetvāti avamānaṃ katvā.
૪૧૦-૧. આપત્તિગામિનિયોતિ આપત્તિં આપન્નાયો. કમ્મવિભઙ્ગેતિ પરિવારે કમ્મવિભઙ્ગે (પરિ॰ ૪૮૨ આદયો).
410-1.Āpattigāminiyoti āpattiṃ āpannāyo. Kammavibhaṅgeti parivāre kammavibhaṅge (pari. 482 ādayo).
૪૧૩-૫. પાળિયં દ્વે તિસ્સો ભિક્ખુનિયોતિ દ્વીહિ તીહિ ભિક્ખુનીહિ. ન આરોચેન્તીતિ પાતિમોક્ખુદ્દેસકસ્સ ન આરોચેન્તિ.
413-5. Pāḷiyaṃ dve tisso bhikkhuniyoti dvīhi tīhi bhikkhunīhi. Na ārocentīti pātimokkhuddesakassa na ārocenti.
૪૧૬. દુસ્સવેણિયાતિ અનેકદુસ્સપટ્ટે એકતો કત્વા કતવેણિયા.
416.Dussaveṇiyāti anekadussapaṭṭe ekato katvā kataveṇiyā.
૪૧૭. વિસેસકન્તિ પત્તલેખાદિવણ્ણવિસેસં. પકિણન્તીતિ વિક્કિણન્તિ. નમનકન્તિ પાસુકટ્ઠિનમનકબન્ધનં.
417.Visesakanti pattalekhādivaṇṇavisesaṃ. Pakiṇantīti vikkiṇanti. Namanakanti pāsukaṭṭhinamanakabandhanaṃ.
૪૨૨-૫. સંવેલ્લિયન્તિ કચ્છં બન્ધિત્વા નિવાસનં. તયો નિસ્સયેતિ રુક્ખમૂલસેનાસનસ્સ તાસં અલબ્ભનતો વુત્તં.
422-5.Saṃvelliyanti kacchaṃ bandhitvā nivāsanaṃ. Tayo nissayeti rukkhamūlasenāsanassa tāsaṃ alabbhanato vuttaṃ.
૪૨૬-૮. અટ્ઠેવ ભિક્ખુનિયો યથાવુડ્ઢં પટિબાહન્તીતિ અટ્ઠ ભિક્ખુનિયો વુડ્ઢપટિપાટિયાવ ગણ્હન્તિયો આગતપટિપાટિં પટિબાહન્તિ, નાઞ્ઞાતિ અત્થો. અનુવાદં પટ્ઠપેન્તીતિ ઇસ્સરિયં પવત્તેન્તીતિ અત્થં વદન્તિ.
426-8.Aṭṭheva bhikkhuniyo yathāvuḍḍhaṃ paṭibāhantīti aṭṭha bhikkhuniyo vuḍḍhapaṭipāṭiyāva gaṇhantiyo āgatapaṭipāṭiṃ paṭibāhanti, nāññāti attho. Anuvādaṃ paṭṭhapentīti issariyaṃ pavattentīti atthaṃ vadanti.
૪૩૦. ભિક્ખુદૂતેનાતિ ભિક્ખુના દૂતભૂતેન. સિક્ખમાનદૂતેનાતિ સિક્ખમાનાય દૂતાય.
430.Bhikkhudūtenāti bhikkhunā dūtabhūtena. Sikkhamānadūtenāti sikkhamānāya dūtāya.
૪૩૧. ન સમ્મતીતિ નપ્પહોતિ. નવકમ્મન્તિ ‘‘નવકમ્મં કત્વા વસતૂ’’તિ અપલોકેત્વા સઙ્ઘિકભૂમિયા ઓકાસદાનં.
431.Na sammatīti nappahoti. Navakammanti ‘‘navakammaṃ katvā vasatū’’ti apaloketvā saṅghikabhūmiyā okāsadānaṃ.
૪૩૨-૬. સન્નિસિન્નગબ્ભાતિ દુવિઞ્ઞેય્યગબ્ભા. મહિલાતિત્થેતિ ઇત્થીનં સાધારણતિત્થે.
432-6.Sannisinnagabbhāti duviññeyyagabbhā. Mahilātittheti itthīnaṃ sādhāraṇatitthe.
ભિક્ખુનીઉપસમ્પદાનુજાનનકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Bhikkhunīupasampadānujānanakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
ભિક્ખુનિક્ખન્ધકવણ્ણનાનયો નિટ્ઠિતો.
Bhikkhunikkhandhakavaṇṇanānayo niṭṭhito.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi
ભિક્ખુનીઉપસમ્પદાનુજાનનં • Bhikkhunīupasampadānujānanaṃ
૨. દુતિયભાણવારો • 2. Dutiyabhāṇavāro
૩. તતિયભાણવારો • 3. Tatiyabhāṇavāro
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / ભિક્ખુનીઉપસમ્પદાનુજાનનકથા • Bhikkhunīupasampadānujānanakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ભિક્ખુનીઉપસમ્પન્નાનુજાનનકથાવણ્ણના • Bhikkhunīupasampannānujānanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ભિક્ખુનીઉપસમ્પદાનુજાનનકથાવણ્ણના • Bhikkhunīupasampadānujānanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ભિક્ખુનીઉપસમ્પદાનુજાનનકથા • Bhikkhunīupasampadānujānanakathā