Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. ભિક્ખુસુત્તવણ્ણના

    10. Bhikkhusuttavaṇṇanā

    ૧૭૯. દસમે દિટ્ઠધમ્મસુખવિહારાતિ ફલસમાપત્તિસુખવિહારા. તેસાહમસ્સાતિ તેસં અહં અસ્સ . ખીણાસવો હિ લાભી પુઞ્ઞસમ્પન્નો યાગુખજ્જકાદીનિ ગહેત્વા આગતાગતાનં અનુમોદનં કરોન્તો ધમ્મં દેસેન્તો પઞ્હં વિસ્સજ્જેન્તો ફલસમાપત્તિં અપ્પેત્વા નિસીદિતું ઓકાસં ન લભતિ, તં સન્ધાય વુત્તન્તિ. દસમં.

    179. Dasame diṭṭhadhammasukhavihārāti phalasamāpattisukhavihārā. Tesāhamassāti tesaṃ ahaṃ assa . Khīṇāsavo hi lābhī puññasampanno yāgukhajjakādīni gahetvā āgatāgatānaṃ anumodanaṃ karonto dhammaṃ desento pañhaṃ vissajjento phalasamāpattiṃ appetvā nisīdituṃ okāsaṃ na labhati, taṃ sandhāya vuttanti. Dasamaṃ.

    તતિયો વગ્ગો.

    Tatiyo vaggo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. ભિક્ખુસુત્તં • 10. Bhikkhusuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. ભિક્ખુસુત્તવણ્ણના • 10. Bhikkhusuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact