Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૩. ભિક્ખુસુત્તવણ્ણના
3. Bhikkhusuttavaṇṇanā
૩૬૯. યસ્મા સો ભિક્ખુ ‘‘દેસેતુ મે, ભન્તે, ભગવા સંખિત્તેન ધમ્મ’’ન્તિ સંખિત્તેન ધમ્મદેસનં યાચિ, તસ્સ સંખિત્તરુચિભાવતો, તસ્મા સંખિત્તેનેવ ધમ્મં દેસેતુકામો ભગવા ‘‘તસ્માતિહા’’તિઆદિમાહાતિ વુત્તં – ‘‘યસ્મા સંખિત્તેન દેસનં યાચસિ, તસ્મા’’તિ. કમ્મસ્સકતાદિટ્ઠિકસ્સેવ લોકિયલોકુત્તરગુણવિસેસા ઇજ્ઝન્તિ, ન દિટ્ઠિવિપન્નસ્સ, તસ્મા વુત્તં ‘‘દિટ્ઠીતિ કમ્મસ્સકતાદિટ્ઠી’’તિ.
369. Yasmā so bhikkhu ‘‘desetu me, bhante, bhagavā saṃkhittena dhamma’’nti saṃkhittena dhammadesanaṃ yāci, tassa saṃkhittarucibhāvato, tasmā saṃkhitteneva dhammaṃ desetukāmo bhagavā ‘‘tasmātihā’’tiādimāhāti vuttaṃ – ‘‘yasmā saṃkhittena desanaṃ yācasi, tasmā’’ti. Kammassakatādiṭṭhikasseva lokiyalokuttaraguṇavisesā ijjhanti, na diṭṭhivipannassa, tasmā vuttaṃ ‘‘diṭṭhīti kammassakatādiṭṭhī’’ti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. ભિક્ખુસુત્તં • 3. Bhikkhusuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. ભિક્ખુસુત્તવણ્ણના • 3. Bhikkhusuttavaṇṇanā