Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    80. பீ⁴மஸேனஜாதகங்

    80. Bhīmasenajātakaṃ

    80.

    80.

    யங் தே பவிகத்தி²தங் புரே, அத² தே பூதிஸரா ஸஜந்தி பச்சா²;

    Yaṃ te pavikatthitaṃ pure, atha te pūtisarā sajanti pacchā;

    உப⁴யங் ந ஸமேதி பீ⁴மஸேன, யுத்³த⁴கதா² ச இத³ஞ்ச தே விஹஞ்ஞந்தி.

    Ubhayaṃ na sameti bhīmasena, yuddhakathā ca idañca te vihaññanti.

    பீ⁴மஸேனஜாதகங் த³ஸமங்.

    Bhīmasenajātakaṃ dasamaṃ.

    வருணவக்³கோ³ 1 அட்ட²மோ.

    Varuṇavaggo 2 aṭṭhamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    வருணா அகதஞ்ஞூவரே து ஸச்சவரங், ஸவனப்பதினா ச அபி⁴த்த²னய;

    Varuṇā akataññūvare tu saccavaraṃ, savanappatinā ca abhitthanaya;

    கருணாய ஸிலாப்லவ இல்லிஸதோ, புன டி³ண்டி³மபூதிஸரேன த³ஸாதி.

    Karuṇāya silāplava illisato, puna ḍiṇḍimapūtisarena dasāti.







    Footnotes:
    1. வரணவக்³கோ³ (ஸீ॰ பீ॰)
    2. varaṇavaggo (sī. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [80] 10. பீ⁴மஸேனஜாதகவண்ணனா • [80] 10. Bhīmasenajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact