Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૪. ચતુત્થવગ્ગો
4. Catutthavaggo
૧-૪. ભિન્દિસુત્તાદિવણ્ણના
1-4. Bhindisuttādivaṇṇanā
૧૮૦-૧૮૩. ચતુત્થવગ્ગસ્સ પઠમં ઉત્તાનમેવ. દુતિયાદીસુ કુસલમૂલન્તિ અલોભાદિતિવિધકુસલધમ્મો. સુક્કો ધમ્મોતિ તસ્સેવ પરિયાયદેસના . અયં પનેત્થ સઙ્ખેપત્થો – યસ્સ કુસલમૂલાદિસઙ્ખાતસ્સ અનવજ્જધમ્મસ્સ અસમુચ્છિન્નત્તા દેવદત્તો સગ્ગે વા નિબ્બત્તેય્ય, મગ્ગફલાનિ વા અધિગચ્છેય્ય, સ્વાસ્સ સમુચ્છેદમગમા સબ્બસો સમુચ્છિન્નો વિનટ્ઠો. પઠમાદીનિ.
180-183. Catutthavaggassa paṭhamaṃ uttānameva. Dutiyādīsu kusalamūlanti alobhāditividhakusaladhammo. Sukko dhammoti tasseva pariyāyadesanā . Ayaṃ panettha saṅkhepattho – yassa kusalamūlādisaṅkhātassa anavajjadhammassa asamucchinnattā devadatto sagge vā nibbatteyya, maggaphalāni vā adhigaccheyya, svāssa samucchedamagamā sabbaso samucchinno vinaṭṭho. Paṭhamādīni.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. ભિન્દિસુત્તં • 1. Bhindisuttaṃ
૨. કુસલમૂલસુત્તં • 2. Kusalamūlasuttaṃ
૩. કુસલધમ્મસુત્તં • 3. Kusaladhammasuttaṃ
૪. સુક્કધમ્મસુત્તં • 4. Sukkadhammasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૪. ભિન્દિસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Bhindisuttādivaṇṇanā