Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૪. ભિસાલુવદાયકત્થેરઅપદાનં
4. Bhisāluvadāyakattheraapadānaṃ
૧૩.
13.
‘‘કાનનં વનમોગય્હ, વસામિ વિપિને અહં;
‘‘Kānanaṃ vanamogayha, vasāmi vipine ahaṃ;
વિપસ્સિં અદ્દસં બુદ્ધં, આહુતીનં પટિગ્ગહં.
Vipassiṃ addasaṃ buddhaṃ, āhutīnaṃ paṭiggahaṃ.
૧૪.
14.
‘‘ભિસાલુવઞ્ચ પાદાસિં, ઉદકં હત્થધોવનં;
‘‘Bhisāluvañca pādāsiṃ, udakaṃ hatthadhovanaṃ;
વન્દિત્વા સિરસા પાદે, પક્કામિ ઉત્તરામુખો.
Vanditvā sirasā pāde, pakkāmi uttarāmukho.
૧૫.
15.
‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, ભિસાલુવમદં તદા;
‘‘Ekanavutito kappe, bhisāluvamadaṃ tadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુઞ્ઞકમ્મસ્સિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, puññakammassidaṃ phalaṃ.
૧૬.
16.
‘‘ઇતો તતિયકે કપ્પે, ભિસસમ્મતખત્તિયો;
‘‘Ito tatiyake kappe, bhisasammatakhattiyo;
સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.
૧૭.
17.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા ભિસાલુવદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā bhisāluvadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
ભિસાલુવદાયકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.
Bhisāluvadāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.
છટ્ઠભાણવારં.
Chaṭṭhabhāṇavāraṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૪. ભિસાલુવદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 4. Bhisāluvadāyakattheraapadānavaṇṇanā