Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫. ભીતાસુત્તં

    5. Bhītāsuttaṃ

    ૭૫.

    75.

    ‘‘કિંસૂધ ભીતા જનતા અનેકા,

    ‘‘Kiṃsūdha bhītā janatā anekā,

    મગ્ગો ચનેકાયતનપ્પવુત્તો;

    Maggo canekāyatanappavutto;

    પુચ્છામિ તં ગોતમ ભૂરિપઞ્ઞ,

    Pucchāmi taṃ gotama bhūripañña,

    કિસ્મિં ઠિતો પરલોકં ન ભાયે’’તિ.

    Kismiṃ ṭhito paralokaṃ na bhāye’’ti.

    ‘‘વાચં મનઞ્ચ પણિધાય સમ્મા,

    ‘‘Vācaṃ manañca paṇidhāya sammā,

    કાયેન પાપાનિ અકુબ્બમાનો;

    Kāyena pāpāni akubbamāno;

    બવ્હન્નપાનં ઘરમાવસન્તો,

    Bavhannapānaṃ gharamāvasanto,

    સદ્ધો મુદૂ સંવિભાગી વદઞ્ઞૂ;

    Saddho mudū saṃvibhāgī vadaññū;

    એતેસુ ધમ્મેસુ ઠિતો ચતૂસુ,

    Etesu dhammesu ṭhito catūsu,

    ધમ્મે ઠિતો પરલોકં ન ભાયે’’તિ.

    Dhamme ṭhito paralokaṃ na bhāye’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. ભીતાસુત્તવણ્ણના • 5. Bhītāsuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. ભીતાસુત્તવણ્ણના • 5. Bhītāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact