Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૮. ભૂતારોચનસિક્ખાપદવણ્ણના

    8. Bhūtārocanasikkhāpadavaṇṇanā

    ૬૭. ‘‘ચતુત્થપારાજિકવત્થુ ચ ઇદઞ્ચ એકમેવા’’તિ વુત્તં, ન યુત્તં. કસ્મા? તત્થ ‘‘મોઘપુરિસા’’તિ વુત્તત્તા. તે અરિયમિસ્સકા ન હોન્તીતિ દ્વેપિ એકસદિસાનીતિ મમ તક્કો. ‘‘અરિયાપિ પટિજાનિંસુ, તેસમ્પિ અબ્ભન્તરે વિજ્જમાનત્તા ઉત્તરિમનુસ્સધમ્મસ્સા’’તિ લિખિતં. ‘‘સબ્બેપિ ભૂતં ભગવાતિ પુથુજ્જનઅરિયાનં ઉત્તરિમનુસ્સધમ્મસ્સ આરોચિતત્તા ‘ભૂત’ન્તિ વુત્તં, ન અત્તનો ઉત્તરિમનુસ્સધમ્મં સન્ધાયાતિ અપરે’’તિ વુત્તં.

    67. ‘‘Catutthapārājikavatthu ca idañca ekamevā’’ti vuttaṃ, na yuttaṃ. Kasmā? Tattha ‘‘moghapurisā’’ti vuttattā. Te ariyamissakā na hontīti dvepi ekasadisānīti mama takko. ‘‘Ariyāpi paṭijāniṃsu, tesampi abbhantare vijjamānattā uttarimanussadhammassā’’ti likhitaṃ. ‘‘Sabbepi bhūtaṃ bhagavāti puthujjanaariyānaṃ uttarimanussadhammassa ārocitattā ‘bhūta’nti vuttaṃ, na attano uttarimanussadhammaṃ sandhāyāti apare’’ti vuttaṃ.

    ૭૭. પુબ્બે અવુત્તેહીતિ ચતુત્થપારાજિકે અવુત્તેહીતિ.

    77.Pubbe avuttehīti catutthapārājike avuttehīti.

    ભૂતારોચનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Bhūtārocanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૧. મુસાવાદવગ્ગો • 1. Musāvādavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૮. ભૂતારોચનસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Bhūtārocanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૮. ભૂતારોચનસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Bhūtārocanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૮. ભૂતારોચનસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Bhūtārocanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. ભૂતારોચનસિક્ખાપદં • 8. Bhūtārocanasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact