Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. બિલઙ્ગીકસુત્તવણ્ણના

    4. Bilaṅgīkasuttavaṇṇanā

    ૧૯૦. ચતુત્થે બિલઙ્ગિકભારદ્વાજોતિ ભારદ્વાજોવ સો, નાનપ્પકારં પન સુદ્ધઞ્ચ સમ્ભારયુત્તઞ્ચ કઞ્જિકં કારેત્વા વિક્કિણાપેન્તો બહુધનં સઙ્ખરીતિ ‘‘બિલઙ્ગિકભારદ્વાજો’’તિ તસ્સ સઙ્ગીતિકારેહિ નામં ગહિતં. તુણ્હીભૂતોતિ ‘‘તયો મે જેટ્ઠકભાતરો ઇમિના પબ્બાજિતા’’તિ અતિવિય કુદ્ધો કિઞ્ચિ વત્તું અસક્કોન્તો તુણ્હીભૂતો અટ્ઠાસિ. ગાથા પન દેવતાસંયુત્તે કથિતાવ. ચતુત્થં.

    190. Catutthe bilaṅgikabhāradvājoti bhāradvājova so, nānappakāraṃ pana suddhañca sambhārayuttañca kañjikaṃ kāretvā vikkiṇāpento bahudhanaṃ saṅkharīti ‘‘bilaṅgikabhāradvājo’’ti tassa saṅgītikārehi nāmaṃ gahitaṃ. Tuṇhībhūtoti ‘‘tayo me jeṭṭhakabhātaro iminā pabbājitā’’ti ativiya kuddho kiñci vattuṃ asakkonto tuṇhībhūto aṭṭhāsi. Gāthā pana devatāsaṃyutte kathitāva. Catutthaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. બિલઙ્ગિકસુત્તં • 4. Bilaṅgikasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. બિલઙ્ગિકસુત્તવણ્ણના • 4. Bilaṅgikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact