Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. બિમ્બિજાલિયત્થેરઅપદાનં

    9. Bimbijāliyattheraapadānaṃ

    ૩૦.

    30.

    ‘‘પદુમુત્તરો નામ જિનો, સયમ્ભૂ અગ્ગપુગ્ગલો;

    ‘‘Padumuttaro nāma jino, sayambhū aggapuggalo;

    ચતુસચ્ચં પકાસેતિ, દીપેતિ અમતં પદં.

    Catusaccaṃ pakāseti, dīpeti amataṃ padaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘બિમ્બિજાલકપુપ્ફાનિ 1, પુથુ કત્વાનહં તદા;

    ‘‘Bimbijālakapupphāni 2, puthu katvānahaṃ tadā;

    બુદ્ધસ્સ અભિરોપેસિં, દ્વિપદિન્દસ્સ તાદિનો.

    Buddhassa abhiropesiṃ, dvipadindassa tādino.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘અટ્ઠસટ્ઠિમ્હિતો કપ્પે, ચતુરો કિઞ્જકેસરા;

    ‘‘Aṭṭhasaṭṭhimhito kappe, caturo kiñjakesarā;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા બિમ્બિજાલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā bimbijāliyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    બિમ્બિજાલિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Bimbijāliyattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. બિમ્બજાલકપુપ્ફાનિ (ક॰)
    2. bimbajālakapupphāni (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. તુવરદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Tuvaradāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact