Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. બોધિસિઞ્ચકત્થેરઅપદાનં

    9. Bodhisiñcakattheraapadānaṃ

    ૪૬.

    46.

    ‘‘વિપસ્સિસ્સ ભગવતો, મહાબોધિમહો અહુ;

    ‘‘Vipassissa bhagavato, mahābodhimaho ahu;

    પબ્બજ્જુપગતો સન્તો, ઉપગચ્છિં અહં તદા.

    Pabbajjupagato santo, upagacchiṃ ahaṃ tadā.

    ૪૭.

    47.

    ‘‘કુસુમોદકમાદાય , બોધિયા ઓકિરિં અહં;

    ‘‘Kusumodakamādāya , bodhiyā okiriṃ ahaṃ;

    મોચયિસ્સતિ નો મુત્તો, નિબ્બાપેસ્સતિ નિબ્બુતો.

    Mocayissati no mutto, nibbāpessati nibbuto.

    ૪૮.

    48.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં બોધિમભિસિઞ્ચયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ bodhimabhisiñcayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બોધિસિઞ્ચાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, bodhisiñcāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૯.

    49.

    ‘‘તેત્તિંસે વત્તમાનમ્હિ, કપ્પે આસું જનાધિપા;

    ‘‘Tettiṃse vattamānamhi, kappe āsuṃ janādhipā;

    ઉદકસેચના નામ, અટ્ઠેતે ચક્કવત્તિનો.

    Udakasecanā nāma, aṭṭhete cakkavattino.

    ૫૦.

    50.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા બોધિસિઞ્ચકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā bodhisiñcako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    બોધિસિઞ્ચકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Bodhisiñcakattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૯. બોધિસિઞ્ચકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 9. Bodhisiñcakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact