Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. બોધિઉપટ્ઠાકત્થેરઅપદાનં

    6. Bodhiupaṭṭhākattheraapadānaṃ

    ૩૦.

    30.

    ‘‘નગરે રમ્મવતિયા, આસિં મુરજવાદકો;

    ‘‘Nagare rammavatiyā, āsiṃ murajavādako;

    નિચ્ચુપટ્ઠાનયુત્તોમ્હિ, ગતોહં બોધિમુત્તમં.

    Niccupaṭṭhānayuttomhi, gatohaṃ bodhimuttamaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘સાયં પાતં ઉપટ્ઠિત્વા, સુક્કમૂલેન ચોદિતો;

    ‘‘Sāyaṃ pātaṃ upaṭṭhitvā, sukkamūlena codito;

    અટ્ઠારસકપ્પસતે, દુગ્ગતિં નુપપજ્જહં.

    Aṭṭhārasakappasate, duggatiṃ nupapajjahaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘પન્નરસે કપ્પસતે, ઇતો આસિં જનાધિપો;

    ‘‘Pannarase kappasate, ito āsiṃ janādhipo;

    મુરજો 1 નામ નામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Murajo 2 nāma nāmena, cakkavattī mahabbalo.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા બોધિઉપટ્ઠાકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā bodhiupaṭṭhāko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    બોધિઉપટ્ઠાકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Bodhiupaṭṭhākattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. દમથો (સ્યા॰)
    2. damatho (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact