Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩૮. બોધિવન્દનવગ્ગો

    38. Bodhivandanavaggo

    ૧. બોધિવન્દકત્થેરઅપદાનં

    1. Bodhivandakattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘પાટલિં હરિતં દિસ્વા, પાદપં ધરણીરુહં;

    ‘‘Pāṭaliṃ haritaṃ disvā, pādapaṃ dharaṇīruhaṃ;

    એકંસં અઞ્જલિં કત્વા, અવન્દિં પાટલિં અહં.

    Ekaṃsaṃ añjaliṃ katvā, avandiṃ pāṭaliṃ ahaṃ.

    .

    2.

    ‘‘અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, ગરું કત્વાન માનસં;

    ‘‘Añjaliṃ paggahetvāna, garuṃ katvāna mānasaṃ;

    અન્તોસુદ્ધં બહિસુદ્ધં, સુવિમુત્તમનાસવં.

    Antosuddhaṃ bahisuddhaṃ, suvimuttamanāsavaṃ.

    .

    3.

    ‘‘વિપસ્સિં લોકમહિતં, કરુણાઞાણસાગરં;

    ‘‘Vipassiṃ lokamahitaṃ, karuṇāñāṇasāgaraṃ;

    સમ્મુખા વિય સમ્બુદ્ધં, અવન્દિં પાટલિં અહં.

    Sammukhā viya sambuddhaṃ, avandiṃ pāṭaliṃ ahaṃ.

    .

    4.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં બોધિમભિવન્દહં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ bodhimabhivandahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, વન્દનાય ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, vandanāya idaṃ phalaṃ.

    .

    5.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા બોધિવન્દકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā bodhivandako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    બોધિવન્દકત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Bodhivandakattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact