Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૩. બ્રહ્મચરિયકથા

    3. Brahmacariyakathā

    ૧. સુદ્ધબ્રહ્મચરિયકથા

    1. Suddhabrahmacariyakathā

    ૨૬૯. નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. સબ્બે દેવા જળા એલમૂગા 1 અવિઞ્ઞૂ હત્થસંવાચિકા નપ્પટિબલા સુભાસિતદુબ્ભાસિતાનં અત્થમઞ્ઞાતું, સબ્બે દેવા ન બુદ્ધે પસન્ના ન ધમ્મે પસન્ના ન સઙ્ઘે પસન્ના, ન બુદ્ધં ભગવન્તં પયિરુપાસન્તિ, ન બુદ્ધં ભગવન્તં પઞ્હં પુચ્છન્તિ, ન બુદ્ધેન ભગવતા પઞ્હે વિસ્સજ્જિતે અત્તમના, સબ્બે દેવા કમ્માવરણેન સમન્નાગતા કિલેસાવરણેન સમન્નાગતા વિપાકાવરણેન સમન્નાગતા અસ્સદ્ધા અચ્છન્દિકા દુપ્પઞ્ઞા અભબ્બા નિયામં ઓક્કમિતું કુસલેસુ ધમ્મેસુ સમ્મત્તં, સબ્બે દેવા માતુઘાતકા પિતુઘાતકા અરહન્તઘાતકા રુહિરુપ્પાદકા સઙ્ઘભેદકા, સબ્બે દેવા પાણાતિપાતિનો અદિન્નાદાયિનો કામેસુમિચ્છાચારિનો મુસાવાદિનો પિસુણવાચા ફરુસાવાચા સમ્ફપ્પલાપિનો અભિજ્ઝાલુનો બ્યાપન્નચિત્તા મિચ્છાદિટ્ઠિકાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    269. Natthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Sabbe devā jaḷā elamūgā 2 aviññū hatthasaṃvācikā nappaṭibalā subhāsitadubbhāsitānaṃ atthamaññātuṃ, sabbe devā na buddhe pasannā na dhamme pasannā na saṅghe pasannā, na buddhaṃ bhagavantaṃ payirupāsanti, na buddhaṃ bhagavantaṃ pañhaṃ pucchanti, na buddhena bhagavatā pañhe vissajjite attamanā, sabbe devā kammāvaraṇena samannāgatā kilesāvaraṇena samannāgatā vipākāvaraṇena samannāgatā assaddhā acchandikā duppaññā abhabbā niyāmaṃ okkamituṃ kusalesu dhammesu sammattaṃ, sabbe devā mātughātakā pitughātakā arahantaghātakā ruhiruppādakā saṅghabhedakā, sabbe devā pāṇātipātino adinnādāyino kāmesumicchācārino musāvādino pisuṇavācā pharusāvācā samphappalāpino abhijjhāluno byāpannacittā micchādiṭṭhikāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    નનુ અત્થિ દેવા અજળા અનેલમૂગા વિઞ્ઞૂ ન હત્થસંવાચિકા પટિબલા સુભાસિતદુબ્ભાસિતાનં અત્થમઞ્ઞાતું, અત્થિ દેવા બુદ્ધે પસન્ના ધમ્મે પસન્ના સઙ્ઘે પસન્ના, બુદ્ધં ભગવન્તં પયિરુપાસન્તિ, બુદ્ધં ભગવન્તં પઞ્હં પુચ્છન્તિ, બુદ્ધેન ભગવતા પઞ્હે વિસ્સજ્જિતે અત્તમના હોન્તિ, અત્થિ દેવા ન કમ્માવરણેન સમન્નાગતા ન કિલેસાવરણેન સમન્નાગતા ન વિપાકાવરણેન સમન્નાગતા સદ્ધા છન્દિકા પઞ્ઞવન્તો ભબ્બા નિયામં ઓક્કમિતું કુસલેસુ ધમ્મેસુ સમ્મત્તં, અત્થિ દેવા ન માતુઘાતકા ન પિતુઘાતકા ન અરહન્તઘાતકા ન રુહિરુપ્પાદકા ન સઙ્ઘભેદકા, અત્થિ દેવા ન પાણાતિપાતિનો ન અદિન્નાદાયિનો ન કામેસુમિચ્છાચારિનો ન મુસાવાદિનો ન પિસુણાવાચા ન ફરુસાવાચા ન સમ્ફપ્પલાપિનો ન અભિજ્ઝાલુનો અબ્યાપન્નચિત્તા સમ્માદિટ્ઠિકાતિ? આમન્તા.

    Nanu atthi devā ajaḷā anelamūgā viññū na hatthasaṃvācikā paṭibalā subhāsitadubbhāsitānaṃ atthamaññātuṃ, atthi devā buddhe pasannā dhamme pasannā saṅghe pasannā, buddhaṃ bhagavantaṃ payirupāsanti, buddhaṃ bhagavantaṃ pañhaṃ pucchanti, buddhena bhagavatā pañhe vissajjite attamanā honti, atthi devā na kammāvaraṇena samannāgatā na kilesāvaraṇena samannāgatā na vipākāvaraṇena samannāgatā saddhā chandikā paññavanto bhabbā niyāmaṃ okkamituṃ kusalesu dhammesu sammattaṃ, atthi devā na mātughātakā na pitughātakā na arahantaghātakā na ruhiruppādakā na saṅghabhedakā, atthi devā na pāṇātipātino na adinnādāyino na kāmesumicchācārino na musāvādino na pisuṇāvācā na pharusāvācā na samphappalāpino na abhijjhāluno abyāpannacittā sammādiṭṭhikāti? Āmantā.

    હઞ્ચિ અત્થિ દેવા અજળા અનેલમૂગા વિઞ્ઞૂ ન હત્થસંવાચિકા પટિબલા સુભાસિતદુબ્ભાસિતાનં અત્થમઞ્ઞાતું…પે॰… અત્થિ દેવા બુદ્ધે પસન્ના…પે॰… સમ્માદિટ્ઠિકા, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસો’’તિ.

    Hañci atthi devā ajaḷā anelamūgā viññū na hatthasaṃvācikā paṭibalā subhāsitadubbhāsitānaṃ atthamaññātuṃ…pe… atthi devā buddhe pasannā…pe… sammādiṭṭhikā, no ca vata re vattabbe – ‘‘natthi devesu brahmacariyavāso’’ti.

    ૨૭૦. અત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. અત્થિ તત્થ પબ્બજ્જા મુણ્ડિયં કાસાવધારણા પત્તધારણા, દેવેસુ સમ્માસમ્બુદ્ધા ઉપ્પજ્જન્તિ, પચ્ચેકસમ્બુદ્ધા ઉપ્પજ્જન્તિ, સાવકયુગં ઉપ્પજ્જતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    270. Atthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Atthi tattha pabbajjā muṇḍiyaṃ kāsāvadhāraṇā pattadhāraṇā, devesu sammāsambuddhā uppajjanti, paccekasambuddhā uppajjanti, sāvakayugaṃ uppajjatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    દેવેસુ પબ્બજ્જા નત્થીતિ, નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. યત્થ અત્થિ પબ્બજ્જા તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ નત્થિ પબ્બજ્જા નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… યત્થ અત્થિ પબ્બજ્જા તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ નત્થિ પબ્બજ્જા નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. યો પબ્બજતિ તસ્સેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યો ન પબ્બજતિ નત્થિ તસ્સ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Devesu pabbajjā natthīti, natthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Yattha atthi pabbajjā tattheva brahmacariyavāso, yattha natthi pabbajjā natthi tattha brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… yattha atthi pabbajjā tattheva brahmacariyavāso, yattha natthi pabbajjā natthi tattha brahmacariyavāsoti? Āmantā. Yo pabbajati tasseva brahmacariyavāso, yo na pabbajati natthi tassa brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    દેવેસુ મુણ્ડિયં નત્થીતિ, નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. યત્થ અત્થિ મુણ્ડિયં તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ નત્થિ મુણ્ડિયં નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… યત્થ અત્થિ મુણ્ડિયં તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ નત્થિ મુણ્ડિયં નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. યો મુણ્ડો હોતિ તસ્સેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યો મુણ્ડો ન હોતિ નત્થિ તસ્સ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Devesu muṇḍiyaṃ natthīti, natthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Yattha atthi muṇḍiyaṃ tattheva brahmacariyavāso, yattha natthi muṇḍiyaṃ natthi tattha brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… yattha atthi muṇḍiyaṃ tattheva brahmacariyavāso, yattha natthi muṇḍiyaṃ natthi tattha brahmacariyavāsoti? Āmantā. Yo muṇḍo hoti tasseva brahmacariyavāso, yo muṇḍo na hoti natthi tassa brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    દેવેસુ કાસાવધારણા નત્થીતિ, નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. યત્થ અત્થિ કાસાવધારણા તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ નત્થિ કાસાવધારણા નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… યત્થ અત્થિ કાસાવધારણા તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ નત્થિ કાસાવધારણા નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. યો કાસાવં ધારેતિ તસ્સેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યો કાસાવં ન ધારેતિ નત્થિ તસ્સ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Devesu kāsāvadhāraṇā natthīti, natthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Yattha atthi kāsāvadhāraṇā tattheva brahmacariyavāso, yattha natthi kāsāvadhāraṇā natthi tattha brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… yattha atthi kāsāvadhāraṇā tattheva brahmacariyavāso, yattha natthi kāsāvadhāraṇā natthi tattha brahmacariyavāsoti? Āmantā. Yo kāsāvaṃ dhāreti tasseva brahmacariyavāso, yo kāsāvaṃ na dhāreti natthi tassa brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    દેવેસુ પત્તધારણા નત્થીતિ, નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. યત્થ અત્થિ પત્તધારણા તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ નત્થિ પત્તધારણા નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… યત્થ અત્થિ પત્તધારણા તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ નત્થિ પત્તધારણા નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા? યો પત્તં ધારેતિ તસ્સેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યો પત્તં ન ધારેતિ નત્થિ તસ્સ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Devesu pattadhāraṇā natthīti, natthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Yattha atthi pattadhāraṇā tattheva brahmacariyavāso, yattha natthi pattadhāraṇā natthi tattha brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… yattha atthi pattadhāraṇā tattheva brahmacariyavāso, yattha natthi pattadhāraṇā natthi tattha brahmacariyavāsoti? Āmantā? Yo pattaṃ dhāreti tasseva brahmacariyavāso, yo pattaṃ na dhāreti natthi tassa brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    દેવેસુ સમ્માસમ્બુદ્ધા નુપ્પજ્જન્તીતિ, નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ ? આમન્તા. યત્થ સમ્માસમ્બુદ્ધા ઉપ્પજ્જન્તિ તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ સમ્માસમ્બુદ્ધા નુપ્પજ્જન્તિ નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… યત્થ સમ્માસમ્બુદ્ધા ઉપ્પજ્જન્તિ તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ સમ્માસમ્બુદ્ધા નુપ્પજ્જન્તિ નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા . લુમ્બિનિયા ભગવા જાતો, બોધિયા મૂલે અભિસમ્બુદ્ધો, બારાણસિયં ભગવતા ધમ્મચક્કં પવત્તિતં; તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, નત્થઞ્ઞત્ર બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Devesu sammāsambuddhā nuppajjantīti, natthi devesu brahmacariyavāsoti ? Āmantā. Yattha sammāsambuddhā uppajjanti tattheva brahmacariyavāso, yattha sammāsambuddhā nuppajjanti natthi tattha brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… yattha sammāsambuddhā uppajjanti tattheva brahmacariyavāso, yattha sammāsambuddhā nuppajjanti natthi tattha brahmacariyavāsoti? Āmantā . Lumbiniyā bhagavā jāto, bodhiyā mūle abhisambuddho, bārāṇasiyaṃ bhagavatā dhammacakkaṃ pavattitaṃ; tattheva brahmacariyavāso, natthaññatra brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    દેવેસુ પચ્ચેકસમ્બુદ્ધા નુપ્પજ્જન્તીતિ, નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. યત્થ પચ્ચેકસમ્બુદ્ધા ઉપ્પજ્જન્તિ તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ પચ્ચેકસમ્બુદ્ધા નુપ્પજ્જન્તિ નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… યત્થ પચ્ચેકસમ્બુદ્ધા ઉપ્પજ્જન્તિ તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ પચ્ચેકસમ્બુદ્ધા નુપ્પજ્જન્તિ નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. મજ્ઝિમેસુ જનપદેસુ પચ્ચેકસમ્બુદ્ધા ઉપ્પજ્જન્તિ, તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, નત્થઞ્ઞત્ર બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Devesu paccekasambuddhā nuppajjantīti, natthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Yattha paccekasambuddhā uppajjanti tattheva brahmacariyavāso, yattha paccekasambuddhā nuppajjanti natthi tattha brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… yattha paccekasambuddhā uppajjanti tattheva brahmacariyavāso, yattha paccekasambuddhā nuppajjanti natthi tattha brahmacariyavāsoti? Āmantā. Majjhimesu janapadesu paccekasambuddhā uppajjanti, tattheva brahmacariyavāso, natthaññatra brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    દેવેસુ સાવકયુગં નુપ્પજ્જતીતિ, નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. યત્થ સાવકયુગં ઉપ્પજ્જતિ તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ સાવકયુગં નુપ્પજ્જતિ નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… યત્થ સાવકયુગં ઉપ્પજ્જતિ તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, યત્થ સાવકયુગં નુપ્પજ્જતિ નત્થિ તત્થ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. મગધેસુ સાવકયુગં ઉપ્પન્નં, તત્થેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, નત્થઞ્ઞત્ર બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Devesu sāvakayugaṃ nuppajjatīti, natthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Yattha sāvakayugaṃ uppajjati tattheva brahmacariyavāso, yattha sāvakayugaṃ nuppajjati natthi tattha brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe… yattha sāvakayugaṃ uppajjati tattheva brahmacariyavāso, yattha sāvakayugaṃ nuppajjati natthi tattha brahmacariyavāsoti? Āmantā. Magadhesu sāvakayugaṃ uppannaṃ, tattheva brahmacariyavāso, natthaññatra brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૨૭૧. અત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા . સબ્બદેવેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    271. Atthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā . Sabbadevesu atthi brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અત્થિ મનુસ્સેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. સબ્બમનુસ્સેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Atthi manussesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Sabbamanussesu atthi brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. અસઞ્ઞસત્તેસુ દેવેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Atthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Asaññasattesu devesu atthi brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અત્થિ મનુસ્સેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. પચ્ચન્તિમેસુ જનપદેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસો મિલક્ખેસુ 3 અવિઞ્ઞાતારેસુ યત્થ નત્થિ ગતિ ભિક્ખૂનં ભિક્ખુનીનં ઉપાસકાનં ઉપાસિકાનન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Atthi manussesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Paccantimesu janapadesu atthi brahmacariyavāso milakkhesu 4 aviññātāresu yattha natthi gati bhikkhūnaṃ bhikkhunīnaṃ upāsakānaṃ upāsikānanti? Na hevaṃ vattabbe.

    અત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? અત્થિ યત્થ અત્થિ, અત્થિ યત્થ નત્થીતિ. અસઞ્ઞસત્તેસુ દેવેસુ અત્થિ યત્થ અત્થિ, અત્થિ યત્થ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસો, સઞ્ઞસત્તેસુ 5 દેવેસુ અત્થિ યત્થ અત્થિ, અત્થિ યત્થ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Atthi devesu brahmacariyavāsoti? Atthi yattha atthi, atthi yattha natthīti. Asaññasattesu devesu atthi yattha atthi, atthi yattha natthi brahmacariyavāso, saññasattesu 6 devesu atthi yattha atthi, atthi yattha natthi brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe.

    દેવેસુ અત્થિ યત્થ અત્થિ, અત્થિ યત્થ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. કત્થ અત્થિ, કત્થ નત્થીતિ? અસઞ્ઞસત્તેસુ દેવેસુ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસો, સઞ્ઞસત્તેસુ 7 દેવેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ. અસઞ્ઞસત્તેસુ દેવેસુ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. સઞ્ઞસત્તેસુ 8 દેવેસુ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Devesu atthi yattha atthi, atthi yattha natthi brahmacariyavāsoti? Āmantā. Kattha atthi, kattha natthīti? Asaññasattesu devesu natthi brahmacariyavāso, saññasattesu 9 devesu atthi brahmacariyavāsoti. Asaññasattesu devesu natthi brahmacariyavāsoti? Āmantā. Saññasattesu 10 devesu natthi brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe.

    સઞ્ઞસત્તેસુ દેવેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. અસઞ્ઞસત્તેસુ દેવેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Saññasattesu devesu atthi brahmacariyavāsoti? Āmantā. Asaññasattesu devesu atthi brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe.

    અત્થિ મનુસ્સેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? અત્થિ યત્થ અત્થિ, અત્થિ યત્થ નત્થીતિ. પચ્ચન્તિમેસુ જનપદેસુ અત્થિ યત્થ અત્થિ, અત્થિ યત્થ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસો મિલક્ખેસુ અવિઞ્ઞાતારેસુ યત્થ નત્થિ ગતિ ભિક્ખૂનં ભિક્ખુનીનં ઉપાસકાનં ઉપાસિકાનં, મજ્ઝિમેસુ જનપદેસુ અત્થિ યત્થ અત્થિ, અત્થિ યત્થ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Atthi manussesu brahmacariyavāsoti? Atthi yattha atthi, atthi yattha natthīti. Paccantimesu janapadesu atthi yattha atthi, atthi yattha natthi brahmacariyavāso milakkhesu aviññātāresu yattha natthi gati bhikkhūnaṃ bhikkhunīnaṃ upāsakānaṃ upāsikānaṃ, majjhimesu janapadesu atthi yattha atthi, atthi yattha natthi brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe.

    મનુસ્સેસુ અત્થિ યત્થ અત્થિ, અત્થિ યત્થ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. કત્થ અત્થિ, કત્થ નત્થીતિ? પચ્ચન્તિમેસુ જનપદેસુ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસો મિલક્ખેસુ અવિઞ્ઞાતારેસુ યત્થ નત્થિ ગતિ ભિક્ખૂનં ભિક્ખુનીનં ઉપાસકાનં ઉપાસિકાનં, મજ્ઝિમેસુ જનપદેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ. પચ્ચન્તિમેસુ જનપદેસુ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસો મિલક્ખેસુ અવિઞ્ઞાતારેસુ યત્થ નત્થિ ગતિ ભિક્ખૂનં ભિક્ખુનીનં ઉપાસકાનં ઉપાસિકાનન્તિ? આમન્તા. મજ્ઝિમેસુ જનપદેસુ નત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Manussesu atthi yattha atthi, atthi yattha natthi brahmacariyavāsoti? Āmantā. Kattha atthi, kattha natthīti? Paccantimesu janapadesu natthi brahmacariyavāso milakkhesu aviññātāresu yattha natthi gati bhikkhūnaṃ bhikkhunīnaṃ upāsakānaṃ upāsikānaṃ, majjhimesu janapadesu atthi brahmacariyavāsoti. Paccantimesu janapadesu natthi brahmacariyavāso milakkhesu aviññātāresu yattha natthi gati bhikkhūnaṃ bhikkhunīnaṃ upāsakānaṃ upāsikānanti? Āmantā. Majjhimesu janapadesu natthi brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe.

    મજ્ઝિમેસુ જનપદેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. પચ્ચન્તિમેસુ જનપદેસુ અત્થિ બ્રહ્મચરિયવાસો મિલક્ખેસુ અવિઞ્ઞાતારેસુ યત્થ નત્થિ ગતિ ભિક્ખૂનં ભિક્ખુનીનં ઉપાસકાનં ઉપાસિકાનન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Majjhimesu janapadesu atthi brahmacariyavāsoti? Āmantā. Paccantimesu janapadesu atthi brahmacariyavāso milakkhesu aviññātāresu yattha natthi gati bhikkhūnaṃ bhikkhunīnaṃ upāsakānaṃ upāsikānanti? Na hevaṃ vattabbe.

    અત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? આમન્તા. નનુ વુત્તં ભગવતા – ‘‘તીહિ, ભિક્ખવે, ઠાનેહિ જમ્બુદીપકા મનુસ્સા ઉત્તરકુરુકે ચ મનુસ્સે અધિગ્ગણ્હન્તિ દેવે ચ તાવતિંસે! કતમેહિ તીહિ? સૂરા, સતિમન્તો, ઇધ બ્રહ્મચરિયવાસો’’તિ 11. અત્થેવ સુત્તન્તોતિ? આમન્તા. તેન હિ નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસોતિ.

    Atthi devesu brahmacariyavāsoti? Āmantā. Nanu vuttaṃ bhagavatā – ‘‘tīhi, bhikkhave, ṭhānehi jambudīpakā manussā uttarakuruke ca manusse adhiggaṇhanti deve ca tāvatiṃse! Katamehi tīhi? Sūrā, satimanto, idha brahmacariyavāso’’ti 12. Attheva suttantoti? Āmantā. Tena hi natthi devesu brahmacariyavāsoti.

    સાવત્થિયં વુત્તં ભગવતા – ‘‘ઇધ બ્રહ્મચરિયવાસો’’તિ? આમન્તા. સાવત્થિયંયેવ બ્રહ્મચરિયવાસો, નત્થિ અઞ્ઞત્ર બ્રહ્મચરિયવાસોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Sāvatthiyaṃ vuttaṃ bhagavatā – ‘‘idha brahmacariyavāso’’ti? Āmantā. Sāvatthiyaṃyeva brahmacariyavāso, natthi aññatra brahmacariyavāsoti? Na hevaṃ vattabbe.

    ૨૭૨. અનાગામિસ્સ પુગ્ગલસ્સ પઞ્ચોરમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ પહીનાનિ, પઞ્ચુદ્ધમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ અપ્પહીનાનિ, ઇતો ચુતસ્સ તત્થ ઉપપન્નસ્સ કુહિં ફલુપ્પત્તીતિ? તત્થેવ. હઞ્ચિ અનાગામિસ્સ પુગ્ગલસ્સ પઞ્ચોરમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ પહીનાનિ , પઞ્ચુદ્ધમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ અપ્પહીનાનિ, ઇતો ચુતસ્સ તત્થ ઉપપન્નસ્સ તહિં ફલુપ્પત્તિ; નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસો’’તિ.

    272. Anāgāmissa puggalassa pañcorambhāgiyāni saṃyojanāni pahīnāni, pañcuddhambhāgiyāni saṃyojanāni appahīnāni, ito cutassa tattha upapannassa kuhiṃ phaluppattīti? Tattheva. Hañci anāgāmissa puggalassa pañcorambhāgiyāni saṃyojanāni pahīnāni , pañcuddhambhāgiyāni saṃyojanāni appahīnāni, ito cutassa tattha upapannassa tahiṃ phaluppatti; no ca vata re vattabbe – ‘‘natthi devesu brahmacariyavāso’’ti.

    અનાગામિસ્સ પુગ્ગલસ્સ પઞ્ચોરમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ પહીનાનિ, પઞ્ચુદ્ધમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ અપ્પહીનાનિ , ઇતો ચુતસ્સ તત્થ ઉપપન્નસ્સ કુહિં ભારોહરણં, કુહિં દુક્ખપરિઞ્ઞાતં, કુહિં કિલેસપ્પહાનં, કુહિં નિરોધસચ્છિકિરિયા, કુહિં અકુપ્પપટિવેધોતિ? તત્થેવ. હઞ્ચિ અનાગામિસ્સ પુગ્ગલસ્સ પઞ્ચોરમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ પહીનાનિ, પઞ્ચુદ્ધમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ અપ્પહીનાનિ, ઇતો ચુતસ્સ તત્થ ઉપપન્નસ્સ તહિં અકુપ્પપટિવેધો; નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસો’’તિ.

    Anāgāmissa puggalassa pañcorambhāgiyāni saṃyojanāni pahīnāni, pañcuddhambhāgiyāni saṃyojanāni appahīnāni , ito cutassa tattha upapannassa kuhiṃ bhāroharaṇaṃ, kuhiṃ dukkhapariññātaṃ, kuhiṃ kilesappahānaṃ, kuhiṃ nirodhasacchikiriyā, kuhiṃ akuppapaṭivedhoti? Tattheva. Hañci anāgāmissa puggalassa pañcorambhāgiyāni saṃyojanāni pahīnāni, pañcuddhambhāgiyāni saṃyojanāni appahīnāni, ito cutassa tattha upapannassa tahiṃ akuppapaṭivedho; no ca vata re vattabbe – ‘‘natthi devesu brahmacariyavāso’’ti.

    અનાગામિસ્સ પુગ્ગલસ્સ પઞ્ચોરમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ પહીનાનિ, પઞ્ચુદ્ધમ્ભાગિયાનિ સંયોજનાનિ અપ્પહીનાનિ, ઇતો ચુતસ્સ તત્થ ઉપપન્નસ્સ તહિં ફલુપ્પત્તિ, તહિં ભારોહરણં, તહિં દુક્ખપરિઞ્ઞાતં, તહિં કિલેસપ્પહાનં, તહિં નિરોધસચ્છિકિરિયા, તહિં અકુપ્પપટિવેધો; કેનટ્ઠેન વદેસિ – ‘‘નત્થિ દેવેસુ બ્રહ્મચરિયવાસો’’તિ? હન્દ હિ અનાગામી પુગ્ગલો ઇધ ભાવિતેન મગ્ગેન તત્થ ફલં સચ્છિકરોતીતિ 13.

    Anāgāmissa puggalassa pañcorambhāgiyāni saṃyojanāni pahīnāni, pañcuddhambhāgiyāni saṃyojanāni appahīnāni, ito cutassa tattha upapannassa tahiṃ phaluppatti, tahiṃ bhāroharaṇaṃ, tahiṃ dukkhapariññātaṃ, tahiṃ kilesappahānaṃ, tahiṃ nirodhasacchikiriyā, tahiṃ akuppapaṭivedho; kenaṭṭhena vadesi – ‘‘natthi devesu brahmacariyavāso’’ti? Handa hi anāgāmī puggalo idha bhāvitena maggena tattha phalaṃ sacchikarotīti 14.

    ૨. સંસન્દનબ્રહ્મચરિયકથા

    2. Saṃsandanabrahmacariyakathā

    ૨૭૩. અનાગામી પુગ્ગલો ઇધ ભાવિતેન મગ્ગેન તત્થ ફલં સચ્છિકરોતીતિ? આમન્તા. સોતાપન્નો પુગ્ગલો તત્થ ભાવિતેન મગ્ગેન ઇધ ફલં સચ્છિકરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    273. Anāgāmī puggalo idha bhāvitena maggena tattha phalaṃ sacchikarotīti? Āmantā. Sotāpanno puggalo tattha bhāvitena maggena idha phalaṃ sacchikarotīti? Na hevaṃ vattabbe.

    અનાગામી પુગ્ગલો ઇધ ભાવિતેન મગ્ગેન તત્થ ફલં સચ્છિકરોતીતિ? આમન્તા. સકદાગામી પુગ્ગલો ઇધ પરિનિબ્બાયિપુગ્ગલો 15 તત્થ ભાવિતેન મગ્ગેન ઇધ ફલં સચ્છિકરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Anāgāmī puggalo idha bhāvitena maggena tattha phalaṃ sacchikarotīti? Āmantā. Sakadāgāmī puggalo idha parinibbāyipuggalo 16 tattha bhāvitena maggena idha phalaṃ sacchikarotīti? Na hevaṃ vattabbe.

    સોતાપન્નો પુગ્ગલો ઇધ ભાવિતેન મગ્ગેન ઇધ ફલં સચ્છિકરોતીતિ? આમન્તા. અનાગામી પુગ્ગલો તત્થ ભાવિતેન મગ્ગેન તત્થ ફલં સચ્છિકરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Sotāpanno puggalo idha bhāvitena maggena idha phalaṃ sacchikarotīti? Āmantā. Anāgāmī puggalo tattha bhāvitena maggena tattha phalaṃ sacchikarotīti? Na hevaṃ vattabbe.

    સકદાગામી પુગ્ગલો ઇધ પરિનિબ્બાયિપુગ્ગલો ઇધ ભાવિતેન મગ્ગેન ઇધ ફલં સચ્છિકરોતીતિ? આમન્તા. અનાગામી પુગ્ગલો તત્થ ભાવિતેન મગ્ગેન તત્થ ફલં સચ્છિકરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sakadāgāmī puggalo idha parinibbāyipuggalo idha bhāvitena maggena idha phalaṃ sacchikarotīti? Āmantā. Anāgāmī puggalo tattha bhāvitena maggena tattha phalaṃ sacchikarotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઇધ વિહાય નિટ્ઠસ્સ પુગ્ગલસ્સ મગ્ગો ચ ભાવીયતિ, ન ચ કિલેસા પહીયન્તીતિ? આમન્તા. સોતાપત્તિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ મગ્ગો ચ ભાવીયતિ, ન ચ કિલેસા પહીયન્તીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Idha vihāya niṭṭhassa puggalassa maggo ca bhāvīyati, na ca kilesā pahīyantīti? Āmantā. Sotāpattiphalasacchikiriyāya paṭipannassa puggalassa maggo ca bhāvīyati, na ca kilesā pahīyantīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઇધ વિહાય નિટ્ઠસ્સ પુગ્ગલસ્સ મગ્ગો ચ ભાવીયતિ, ન ચ કિલેસા પહીયન્તીતિ? આમન્તા. સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ…પે॰… અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ મગ્ગો ચ ભાવીયતિ, ન ચ કિલેસા પહીયન્તીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Idha vihāya niṭṭhassa puggalassa maggo ca bhāvīyati, na ca kilesā pahīyantīti? Āmantā. Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannassa puggalassa…pe… arahattasacchikiriyāya paṭipannassa puggalassa maggo ca bhāvīyati, na ca kilesā pahīyantīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સોતાપત્તિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ અપુબ્બં અચરિમં મગ્ગો ચ ભાવીયતિ, કિલેસા ચ પહીયન્તીતિ? આમન્તા. ઇધ વિહાય નિટ્ઠસ્સ પુગ્ગલસ્સ અપુબ્બં અચરિમં મગ્ગો ચ ભાવીયતિ, કિલેસા ચ પહીયન્તીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Sotāpattiphalasacchikiriyāya paṭipannassa puggalassa apubbaṃ acarimaṃ maggo ca bhāvīyati, kilesā ca pahīyantīti? Āmantā. Idha vihāya niṭṭhassa puggalassa apubbaṃ acarimaṃ maggo ca bhāvīyati, kilesā ca pahīyantīti? Na hevaṃ vattabbe.

    સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ…પે॰… અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ અપુબ્બં અચરિમં મગ્ગો ચ ભાવીયતિ, કિલેસા ચ પહીયન્તીતિ? આમન્તા. ઇધ વિહાય નિટ્ઠસ્સ પુગ્ગલસ્સ અપુબ્બં અચરિમં મગ્ગો ચ ભાવીયતિ, કિલેસા ચ પહીયન્તીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે .

    Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannassa puggalassa…pe… arahattasacchikiriyāya paṭipannassa puggalassa apubbaṃ acarimaṃ maggo ca bhāvīyati, kilesā ca pahīyantīti? Āmantā. Idha vihāya niṭṭhassa puggalassa apubbaṃ acarimaṃ maggo ca bhāvīyati, kilesā ca pahīyantīti? Na hevaṃ vattabbe .

    અનાગામી પુગ્ગલો કતકરણીયો ભાવિતભાવનો તત્થ ઉપપજ્જતીતિ? આમન્તા. અરહા ઉપપજ્જતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Anāgāmī puggalo katakaraṇīyo bhāvitabhāvano tattha upapajjatīti? Āmantā. Arahā upapajjatīti? Na hevaṃ vattabbe.

    અરહા ઉપપજ્જતીતિ? આમન્તા. અત્થિ અરહતો પુનબ્ભવોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Arahā upapajjatīti? Āmantā. Atthi arahato punabbhavoti? Na hevaṃ vattabbe.

    અત્થિ અરહતો પુનબ્ભવોતિ? આમન્તા. અરહા ભવેન ભવં ગચ્છતિ, ગતિયા ગતિં ગચ્છતિ, સંસારેન સંસારં ગચ્છતિ, ઉપપત્તિયા ઉપપત્તિં ગચ્છતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Atthi arahato punabbhavoti? Āmantā. Arahā bhavena bhavaṃ gacchati, gatiyā gatiṃ gacchati, saṃsārena saṃsāraṃ gacchati, upapattiyā upapattiṃ gacchatīti? Na hevaṃ vattabbe.

    અનાગામી પુગ્ગલો કતકરણીયો ભાવિતભાવનો અનોહટભારો તત્થ ઉપપજ્જતીતિ? આમન્તા. ભારોહરણાય પુન મગ્ગં ભાવેતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Anāgāmī puggalo katakaraṇīyo bhāvitabhāvano anohaṭabhāro tattha upapajjatīti? Āmantā. Bhāroharaṇāya puna maggaṃ bhāvetīti? Na hevaṃ vattabbe.

    અનાગામી પુગ્ગલો કતકરણીયો ભાવિતભાવનો અપરિઞ્ઞાતદુક્ખો અપ્પહીનકિલેસો અસચ્છિકતનિરોધો અપ્પટિવિદ્ધાકુપ્પો તત્થ ઉપપજ્જતીતિ? આમન્તા. અકુપ્પપટિવેધાય પુન મગ્ગં ભાવેતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Anāgāmī puggalo katakaraṇīyo bhāvitabhāvano apariññātadukkho appahīnakileso asacchikatanirodho appaṭividdhākuppo tattha upapajjatīti? Āmantā. Akuppapaṭivedhāya puna maggaṃ bhāvetīti? Na hevaṃ vattabbe.

    અનાગામી પુગ્ગલો કતકરણીયો ભાવિતભાવનો અનોહટભારો તત્થ ઉપપજ્જતિ, ન ચ ભારોહરણાય પુન મગ્ગં ભાવેતીતિ? આમન્તા. અનોહટભારો ચ તત્થ પરિનિબ્બાયતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે.

    Anāgāmī puggalo katakaraṇīyo bhāvitabhāvano anohaṭabhāro tattha upapajjati, na ca bhāroharaṇāya puna maggaṃ bhāvetīti? Āmantā. Anohaṭabhāro ca tattha parinibbāyatīti? Na hevaṃ vattabbe.

    અનાગામી પુગ્ગલો કતકરણીયો ભાવિતભાવનો અપરિઞ્ઞાતદુક્ખો અપ્પહીનકિલેસો અસચ્છિકતનિરોધો અપ્પટિવિદ્ધાકુપ્પો તત્થ ઉપપજ્જતિ, ન ચ અકુપ્પપટિવેધાય પુન મગ્ગં ભાવેતીતિ ? આમન્તા. અપ્પટિવિદ્ધાકુપ્પો ચ તત્થ પરિનિબ્બાયતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે. યથા મિગો સલ્લેન વિદ્ધો દૂરમ્પિ ગન્ત્વા કાલં કરોતિ, એવમેવં અનાગામી પુગ્ગલો ઇધ ભાવિતેન મગ્ગેન તત્થ ફલં સચ્છિકરોતીતિ.

    Anāgāmī puggalo katakaraṇīyo bhāvitabhāvano apariññātadukkho appahīnakileso asacchikatanirodho appaṭividdhākuppo tattha upapajjati, na ca akuppapaṭivedhāya puna maggaṃ bhāvetīti ? Āmantā. Appaṭividdhākuppo ca tattha parinibbāyatīti? Na hevaṃ vattabbe. Yathā migo sallena viddho dūrampi gantvā kālaṃ karoti, evamevaṃ anāgāmī puggalo idha bhāvitena maggena tattha phalaṃ sacchikarotīti.

    યથા મિગો સલ્લેન વિદ્ધો દૂરમ્પિ ગન્ત્વા સસલ્લોવ કાલં કરોતિ, એવમેવં અનાગામી પુગ્ગલો ઇધ ભાવિતેન મગ્ગેન તત્થ સસલ્લોવ પરિનિબ્બાયતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Yathā migo sallena viddho dūrampi gantvā sasallova kālaṃ karoti, evamevaṃ anāgāmī puggalo idha bhāvitena maggena tattha sasallova parinibbāyatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    બ્રહ્મચરિયકથા નિટ્ઠિતા.

    Brahmacariyakathā niṭṭhitā.







    Footnotes:
    1. એળમૂગા (સ્યા॰)
    2. eḷamūgā (syā.)
    3. મિલક્ખૂસુ (સ્યા॰ ક॰)
    4. milakkhūsu (syā. ka.)
    5. અસઞ્ઞસત્તેસુ (ક॰)
    6. asaññasattesu (ka.)
    7. અસઞ્ઞસત્તેસુ (ક॰)
    8. અસઞ્ઞસત્તેસુ (ક॰)
    9. asaññasattesu (ka.)
    10. asaññasattesu (ka.)
    11. અ॰ નિ॰ ૯.૨૧
    12. a. ni. 9.21
    13. સચ્છિકરોતિ (બહૂસુ)
    14. sacchikaroti (bahūsu)
    15. ઇધપરિનિબ્બાયી (?)
    16. idhaparinibbāyī (?)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૩. બ્રહ્મચરિયકથા • 3. Brahmacariyakathā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૩. બ્રહ્મચરિયકથા • 3. Brahmacariyakathā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૩. બ્રહ્મચરિયકથા • 3. Brahmacariyakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact