Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. બ્રહ્મચરિયોગધસુત્તવણ્ણના

    2. Brahmacariyogadhasuttavaṇṇanā

    ૯૯૮. દુતિયે યેસં સદ્ધાતિ પદેન બુદ્ધે પસાદો ગહિતો. સીલન્તિ પદેન અરિયકન્તાનિ સીલાનિ ગહિતાનિ. પસાદોતિ પદેન સઙ્ઘે પસાદો ગહિતો. ધમ્મદસ્સનન્તિ પદેન ધમ્મે પસાદો ગહિતોતિ એવં ચત્તારિ સોતાપત્તિયઙ્ગાનિ વુત્તાનિ. કાલેન પચ્ચેન્તીતિ કાલેન પાપુણન્તિ. બ્રહ્મચરિયોગધં સુખન્તિ બ્રહ્મચરિયં ઓગાહિત્વા ઠિતં ઉપરિમગ્ગત્તયસમ્પયુત્તં સુખં. યો પનેસ ગાથાય આગતો પસાદો, સો કતરપસાદો હોતીતિ. તિપિટકચૂળાભયત્થેરો તાવ ‘‘મગ્ગપસાદો’’તિ આહ, તિપિટકચૂળનાગત્થેરો ‘‘આગતમગ્ગસ્સ પચ્ચવેક્ખણપ્પસાદો’’તિ. ઉભોપિ થેરા પણ્ડિતા બહુસ્સુતા, ઉભિન્નં સુભાસિતં. મિસ્સકપ્પસાદો એસોતિ.

    998. Dutiye yesaṃ saddhāti padena buddhe pasādo gahito. Sīlanti padena ariyakantāni sīlāni gahitāni. Pasādoti padena saṅghe pasādo gahito. Dhammadassananti padena dhamme pasādo gahitoti evaṃ cattāri sotāpattiyaṅgāni vuttāni. Kālena paccentīti kālena pāpuṇanti. Brahmacariyogadhaṃ sukhanti brahmacariyaṃ ogāhitvā ṭhitaṃ uparimaggattayasampayuttaṃ sukhaṃ. Yo panesa gāthāya āgato pasādo, so katarapasādo hotīti. Tipiṭakacūḷābhayatthero tāva ‘‘maggapasādo’’ti āha, tipiṭakacūḷanāgatthero ‘‘āgatamaggassa paccavekkhaṇappasādo’’ti. Ubhopi therā paṇḍitā bahussutā, ubhinnaṃ subhāsitaṃ. Missakappasādo esoti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. બ્રહ્મચરિયોગધસુત્તં • 2. Brahmacariyogadhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨. બ્રહ્મચરિયોગધસુત્તવણ્ણના • 2. Brahmacariyogadhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact