Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. બ્રહ્મસુત્તવણ્ણના

    8. Brahmasuttavaṇṇanā

    ૩૮૪. અટ્ઠમે કાયે વા ભિક્ખૂતિ તસ્મિં કાલે ભિક્ખુયેવ નત્થિ, એવં સન્તેપિ યો સતિપટ્ઠાને ભાવેતિ, સો કિલેસભિન્દનેન ભિક્ખુયેવાતિ દસ્સેન્તો એવમાહ. એકાયનન્તિ એકમગ્ગં. જાતિક્ખયન્તદસ્સીતિ જાતિયા ખયોતિ ચ અન્તોતિ ચ નિબ્બાનં, તં પસ્સતીતિ અત્થો. મગ્ગં પજાનાતીતિ એકાયનસઙ્ખાતં એકમગ્ગભૂતં મગ્ગં પજાનાતિ. એકાયનમગ્ગો વુચ્ચતિ પુબ્બભાગસતિપટ્ઠાનમગ્ગો, તં પજાનાતીતિ અત્થો.

    384. Aṭṭhame kāye vā bhikkhūti tasmiṃ kāle bhikkhuyeva natthi, evaṃ santepi yo satipaṭṭhāne bhāveti, so kilesabhindanena bhikkhuyevāti dassento evamāha. Ekāyananti ekamaggaṃ. Jātikkhayantadassīti jātiyā khayoti ca antoti ca nibbānaṃ, taṃ passatīti attho. Maggaṃ pajānātīti ekāyanasaṅkhātaṃ ekamaggabhūtaṃ maggaṃ pajānāti. Ekāyanamaggo vuccati pubbabhāgasatipaṭṭhānamaggo, taṃ pajānātīti attho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૮. બ્રહ્મસુત્તં • 8. Brahmasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૮. બ્રહ્મસુત્તવણ્ણના • 8. Brahmasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact