Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૮. બ્રહ્મસુત્તવણ્ણના

    8. Brahmasuttavaṇṇanā

    ૩૮૪. તસ્મિં કાલેતિ પઠમાભિસમ્બોધિયં. ભિક્ખુયેવ નત્થિ ધમ્મચક્કસ્સ અપ્પવત્તિતત્તા, ભિક્ખુયેવ ભિક્ખુલક્ખણયોગતો. એકકો મગ્ગો, ન દ્વેધાપથભૂતોતિ એકમગ્ગો, તં એકમગ્ગં. જાતિયા ખયો વટ્ટદુક્ખસ્સ અન્તભૂતોતિ જાતિક્ખયન્તો, નિબ્બાનં, તં દિટ્ઠત્તા જાતિક્ખયન્તદસ્સીતિ એવમેત્થ અત્થો દટ્ઠબ્બો.

    384.Tasmiṃkāleti paṭhamābhisambodhiyaṃ. Bhikkhuyeva natthi dhammacakkassa appavattitattā, bhikkhuyeva bhikkhulakkhaṇayogato. Ekako maggo, na dvedhāpathabhūtoti ekamaggo, taṃ ekamaggaṃ. Jātiyā khayo vaṭṭadukkhassa antabhūtoti jātikkhayanto, nibbānaṃ, taṃ diṭṭhattā jātikkhayantadassīti evamettha attho daṭṭhabbo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૮. બ્રહ્મસુત્તં • 8. Brahmasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૮. બ્રહ્મસુત્તવણ્ણના • 8. Brahmasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact