Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi |
૨૧. એકવીસતિમવગ્ગો
21. Ekavīsatimavaggo
(૨૦૪) ૫. બુદ્ધકથા
(204) 5. Buddhakathā
૮૮૫. અત્થિ બુદ્ધાનં બુદ્ધેહિ હીનાતિરેકતાતિ? આમન્તા. સતિપટ્ઠાનતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે …પે॰… સમ્મપ્પધાનતો…પે॰… ઇદ્ધિપાદતો… ઇન્દ્રિયતો… બલતો… બોજ્ઝઙ્ગતો… વસિભાવતો…પે॰… સબ્બઞ્ઞુતઞાણદસ્સનતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
885. Atthi buddhānaṃ buddhehi hīnātirekatāti? Āmantā. Satipaṭṭhānatoti? Na hevaṃ vattabbe …pe… sammappadhānato…pe… iddhipādato… indriyato… balato… bojjhaṅgato… vasibhāvato…pe… sabbaññutañāṇadassanatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
બુદ્ધકથા નિટ્ઠિતા.
Buddhakathā niṭṭhitā.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. બુદ્ધકથાવણ્ણના • 5. Buddhakathāvaṇṇanā