Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. બુદ્ધસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    3. Buddhasaññakattheraapadānaṃ

    .

    9.

    ‘‘દુમગ્ગે પંસુકૂલિકં, લગ્ગં દિસ્વાન સત્થુનો;

    ‘‘Dumagge paṃsukūlikaṃ, laggaṃ disvāna satthuno;

    તતો તમઞ્જલિં કત્વા, પંસુકૂલં અવન્દહં.

    Tato tamañjaliṃ katvā, paṃsukūlaṃ avandahaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધસઞ્ઞાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhasaññāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘ઇતો ચતુત્થકે કપ્પે, દુમસારોસિ ખત્તિયો;

    ‘‘Ito catutthake kappe, dumasārosi khattiyo;

    ચાતુરન્તો વિજિતાવી, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Cāturanto vijitāvī, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા બુદ્ધસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā buddhasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    બુદ્ધસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Buddhasaññakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૩. બુદ્ધસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 3. Buddhasaññakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact