Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૯. ચક્ખુનારૂપંપસ્સતીતિકથાવણ્ણના

    9. Cakkhunārūpaṃpassatītikathāvaṇṇanā

    ૮૨૬-૮૨૭. પટિજાનનં સન્ધાયાતિ ‘‘ચક્ખુના રૂપં દિસ્વા નિમિત્તગ્ગાહી હોતી’’તિઆદિના (ધ॰ સ॰ ૧૩૫૨) નયેન વુત્તં મનોવિઞ્ઞાણપટિજાનનં કિર સન્ધાયાતિ અધિપ્પાયો, તસ્મા ‘‘એવં સન્તે રૂપં મનોવિઞ્ઞાણં આપજ્જતીતિ મનોવિઞ્ઞાણપટિજાનનં પન રૂપદસ્સનં કથં હોતી’’તિ વિચારેતબ્બં.

    826-827. Paṭijānanaṃ sandhāyāti ‘‘cakkhunā rūpaṃ disvā nimittaggāhī hotī’’tiādinā (dha. sa. 1352) nayena vuttaṃ manoviññāṇapaṭijānanaṃ kira sandhāyāti adhippāyo, tasmā ‘‘evaṃ sante rūpaṃ manoviññāṇaṃ āpajjatīti manoviññāṇapaṭijānanaṃ pana rūpadassanaṃ kathaṃ hotī’’ti vicāretabbaṃ.

    ચક્ખુનારૂપંપસ્સતીતિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cakkhunārūpaṃpassatītikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    અટ્ઠારસમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aṭṭhārasamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૮૫) ૯. ચક્ખુના રૂપં પસ્સતીતિકથા • (185) 9. Cakkhunā rūpaṃ passatītikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. ચક્ખુનારૂપંપસ્સતીતિકથાવણ્ણના • 9. Cakkhunārūpaṃpassatītikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૯. ચક્ખુનારૂપંપસ્સતીતિકથાવણ્ણના • 9. Cakkhunārūpaṃpassatītikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact