Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. ચમ્પકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    6. Campakapupphiyattheraapadānaṃ

    ૪૧.

    41.

    ‘‘કણિકારંવ જોતન્તં, નિસિન્નં પબ્બતન્તરે;

    ‘‘Kaṇikāraṃva jotantaṃ, nisinnaṃ pabbatantare;

    ઓભાસેન્તં દિસા સબ્બા, ઓસધિં વિય તારકં 1.

    Obhāsentaṃ disā sabbā, osadhiṃ viya tārakaṃ 2.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘તયો માણવકા આસું, સકે સિપ્પે સુસિક્ખિતા;

    ‘‘Tayo māṇavakā āsuṃ, sake sippe susikkhitā;

    ખારિભારં ગહેત્વાન, અન્વેન્તિ મમ પચ્છતો.

    Khāribhāraṃ gahetvāna, anventi mama pacchato.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘પુટકે સત્ત પુપ્ફાનિ, નિક્ખિત્તાનિ તપસ્સિના;

    ‘‘Puṭake satta pupphāni, nikkhittāni tapassinā;

    ગહેત્વા તાનિ ઞાણમ્હિ, વેસ્સભુસ્સાભિરોપયિં.

    Gahetvā tāni ñāṇamhi, vessabhussābhiropayiṃ.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ઞાણપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, ñāṇapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘એકૂનતિંસકપ્પમ્હિ, વિપુલાભ 3 સનામકો;

    ‘‘Ekūnatiṃsakappamhi, vipulābha 4 sanāmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી 5 મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī 6 mahabbalo.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ચમ્પકપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā campakapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    ચમ્પકપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Campakapupphiyattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. ઓસધી વિય તારકા (ક॰)
    2. osadhī viya tārakā (ka.)
    3. વિહતાભા (સ્યા॰)
    4. vihatābhā (syā.)
    5. રાજા હોસિ (ક॰)
    6. rājā hosi (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૬. ચમ્પકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 6. Campakapupphiyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact