Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. ચમ્પકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    6. Campakapupphiyattheraapadānaṃ

    ૩૯.

    39.

    ‘‘હિમવન્તસ્સાવિદૂરે, જાપલો 1 નામ પબ્બતો;

    ‘‘Himavantassāvidūre, jāpalo 2 nāma pabbato;

    બુદ્ધો સુદસ્સનો નામ, વિહાસિ પબ્બતન્તરે.

    Buddho sudassano nāma, vihāsi pabbatantare.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘પુપ્ફં હેમવન્તં 3 ગય્હ, ગચ્છં વેહાયસેનહં;

    ‘‘Pupphaṃ hemavantaṃ 4 gayha, gacchaṃ vehāyasenahaṃ;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, ઓઘતિણ્ણમનાસવં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, oghatiṇṇamanāsavaṃ.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘સત્ત ચમ્પકપુપ્ફાનિ, સીસે કત્વાનહં તદા;

    ‘‘Satta campakapupphāni, sīse katvānahaṃ tadā;

    બુદ્ધસ્સ અભિરોપેસિં, સયમ્ભુસ્સ મહેસિનો.

    Buddhassa abhiropesiṃ, sayambhussa mahesino.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ચમ્પકપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā campakapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ચમ્પકપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Campakapupphiyattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. ચાપલો (સી॰), છાપલો (સ્યા॰)
    2. cāpalo (sī.), chāpalo (syā.)
    3. હેમવતં (સી॰), હેમવણ્ણં (સ્યા॰)
    4. hemavataṃ (sī.), hemavaṇṇaṃ (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact