Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૧. ચન્દનસુત્તં

    11. Candanasuttaṃ

    ૩૪૨. અથ ખો ચન્દનો 1 દેવપુત્તો…પે॰….

    342. Atha kho candano 2 devaputto…pe….

    અથ ખો સુયામો દેવપુત્તો…પે॰… .

    Atha kho suyāmo devaputto…pe… .

    અથ ખો સન્તુસિતો દેવપુત્તો…પે॰….

    Atha kho santusito devaputto…pe….

    અથ ખો સુનિમ્મિતો દેવપુત્તો…પે॰….

    Atha kho sunimmito devaputto…pe….

    અથ ખો વસવત્તિ દેવપુત્તો…પે॰….

    Atha kho vasavatti devaputto…pe….

    (યથા સક્કસુત્તં તથા ઇમે પઞ્ચ પેય્યાલા વિત્થારેતબ્બા). એકાદસમં.

    (Yathā sakkasuttaṃ tathā ime pañca peyyālā vitthāretabbā). Ekādasamaṃ.

    મોગ્ગલ્લાનસંયુત્તં સમત્તં.

    Moggallānasaṃyuttaṃ samattaṃ.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    સવિતક્કાવિતક્કઞ્ચ, સુખેન ચ ઉપેક્ખકો;

    Savitakkāvitakkañca, sukhena ca upekkhako;

    આકાસઞ્ચેવ વિઞ્ઞાણં, આકિઞ્ચં નેવસઞ્ઞિના;

    Ākāsañceva viññāṇaṃ, ākiñcaṃ nevasaññinā;

    અનિમિત્તો ચ સક્કો ચ, ચન્દનેકાદસેન ચાતિ.

    Animitto ca sakko ca, candanekādasena cāti.







    Footnotes:
    1. નન્દનો (સી॰)
    2. nandano (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦-૧૧. સક્કસુત્તાદિવણ્ણના • 10-11. Sakkasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦-૧૧. સક્કસુત્તાદિવણ્ણના • 10-11. Sakkasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact