Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૮. ચઙ્કમનદાયકત્થેરઅપદાનં
8. Caṅkamanadāyakattheraapadānaṃ
૯૩.
93.
‘‘અત્થદસ્સિસ્સ મુનિનો, લોકજેટ્ઠસ્સ તાદિનો;
‘‘Atthadassissa munino, lokajeṭṭhassa tādino;
ઇટ્ઠકાહિ ચિનિત્વાન, ચઙ્કમં કારયિં અહં.
Iṭṭhakāhi cinitvāna, caṅkamaṃ kārayiṃ ahaṃ.
૯૪.
94.
‘‘ઉચ્ચતો પઞ્ચરતનં, ચઙ્કમં સાધુમાપિતં;
‘‘Uccato pañcaratanaṃ, caṅkamaṃ sādhumāpitaṃ;
આયામતો હત્થસતં, ભાવનીય્યં મનોરમં.
Āyāmato hatthasataṃ, bhāvanīyyaṃ manoramaṃ.
૯૫.
95.
‘‘પટિગ્ગહેસિ ભગવા, અત્થદસ્સી નરુત્તમો;
‘‘Paṭiggahesi bhagavā, atthadassī naruttamo;
હત્થેન પુલિનં ગય્હ, ઇમા ગાથા અભાસથ.
Hatthena pulinaṃ gayha, imā gāthā abhāsatha.
૯૬.
96.
‘‘‘ઇમિના પુલિનદાનેન, ચઙ્કમં સુકતેન ચ;
‘‘‘Iminā pulinadānena, caṅkamaṃ sukatena ca;
સત્તરતનસમ્પન્નં, પુલિનં અનુભોસ્સતિ.
Sattaratanasampannaṃ, pulinaṃ anubhossati.
૯૭.
97.
‘‘‘તીણિ કપ્પાનિ દેવેસુ, દેવરજ્જં કરિસ્સતિ;
‘‘‘Tīṇi kappāni devesu, devarajjaṃ karissati;
અનુભોસ્સતિ સમ્પત્તિં, અચ્છરાહિ પુરક્ખતો.
Anubhossati sampattiṃ, accharāhi purakkhato.
૯૮.
98.
‘‘‘મનુસ્સલોકમાગન્ત્વા , રાજા રટ્ઠે ભવિસ્સતિ;
‘‘‘Manussalokamāgantvā , rājā raṭṭhe bhavissati;
તિક્ખત્તું ચક્કવત્તી ચ, મહિયા સો ભવિસ્સતિ’.
Tikkhattuṃ cakkavattī ca, mahiyā so bhavissati’.
૯૯.
99.
‘‘અટ્ઠારસે કપ્પસતે, યં કમ્મમકરિં તદા;
‘‘Aṭṭhārase kappasate, yaṃ kammamakariṃ tadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ચઙ્કમસ્સ ઇદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, caṅkamassa idaṃ phalaṃ.
૧૦૦.
100.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા ચઙ્કમનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā caṅkamanadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
ચઙ્કમનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.
Caṅkamanadāyakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૮. ચઙ્કમનદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 8. Caṅkamanadāyakattheraapadānavaṇṇanā