Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. ચઙ્કોટકિયત્થેરઅપદાનં

    3. Caṅkoṭakiyattheraapadānaṃ

    ૧૦.

    10.

    ‘‘મહાસમુદ્દં નિસ્સાય, વસતી પબ્બતન્તરે;

    ‘‘Mahāsamuddaṃ nissāya, vasatī pabbatantare;

    પચ્ચુગ્ગન્ત્વાન કત્વાન 1, ચઙ્કોટક 2 મદાસહં.

    Paccuggantvāna katvāna 3, caṅkoṭaka 4 madāsahaṃ.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘સિદ્ધત્થસ્સ મહેસિનો, સબ્બસત્તાનુકમ્પિનો 5;

    ‘‘Siddhatthassa mahesino, sabbasattānukampino 6;

    પુપ્ફચઙ્કોટકં દત્વા, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Pupphacaṅkoṭakaṃ datvā, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, ચઙ્કોટકમદં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, caṅkoṭakamadaṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ચઙ્કોટકસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, caṅkoṭakassidaṃ phalaṃ.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ચઙ્કોટકિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā caṅkoṭakiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ચઙ્કોટકિયત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Caṅkoṭakiyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. પચ્ચુગ્ગન્ત્વાન’કાસહં (અટ્ઠ॰), પચ્ચુગ્ગમનં કત્વાન (?)
    2. ચઙ્ગોટક (સી॰)
    3. paccuggantvāna’kāsahaṃ (aṭṭha.), paccuggamanaṃ katvāna (?)
    4. caṅgoṭaka (sī.)
    5. સયમ્ભુસ્સાનુકમ્પિનો (સ્યા॰)
    6. sayambhussānukampino (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. સુવણ્ણબિબ્બોહનિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Suvaṇṇabibbohaniyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact