Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૬. ચારિત્તસિક્ખાપદવણ્ણના

    6. Cārittasikkhāpadavaṇṇanā

    ૨૯૪. સભત્તોતિ નિમન્તનભત્તોતિ પોરાણા.

    294.Sabhattoti nimantanabhattoti porāṇā.

    પુરેભત્તઞ્ચ પિણ્ડાય, ચરિત્વા યદિ ભુઞ્જતિ;

    Purebhattañca piṇḍāya, caritvā yadi bhuñjati;

    સિયા પરમ્પરાપત્તિ, પચ્છાભત્તં ન સા સિયા.

    Siyā paramparāpatti, pacchābhattaṃ na sā siyā.

    પચ્છાભત્તઞ્ચ ગમિકો, પુબ્બગેહં યદિ ગચ્છે;

    Pacchābhattañca gamiko, pubbagehaṃ yadi gacche;

    એકે આપત્તિયેવાતિ, અનાપત્તીતિ એકચ્ચે.

    Eke āpattiyevāti, anāpattīti ekacce.

    કુલન્તરસ્સોક્કમને , આપત્તિમતયો હિ તે;

    Kulantarassokkamane , āpattimatayo hi te;

    સમાનભત્તપચ્ચાસા, ઇતિ આહુ ઇધાપરે.

    Samānabhattapaccāsā, iti āhu idhāpare.

    મતા ગણિકભત્તેન, સમેન્તિ નં નિમન્તને;

    Matā gaṇikabhattena, samenti naṃ nimantane;

    વિસ્સજ્જનં સમાનન્તિ, એકે સમ્મુખતાપરે.

    Vissajjanaṃ samānanti, eke sammukhatāpare.

    સન્નિટ્ઠાનત્થિકેહેવ, વિચારેતબ્બભેદતો;

    Sanniṭṭhānatthikeheva, vicāretabbabhedato;

    વિઞ્ઞૂ ચારિત્તમિચ્ચેવ, સિક્ખાપદમિદં વિદૂતિ.

    Viññū cārittamicceva, sikkhāpadamidaṃ vidūti.

    ચારિત્તસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cārittasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૫. અચેલકવગ્ગો • 5. Acelakavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૬. ચારિત્તસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Cārittasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૬. ચારિત્તસિક્ખાપદં • 6. Cārittasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact