Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    10. சதுத்த²ஹிதஸுத்தங்

    10. Catutthahitasuttaṃ

    20. ‘‘பஞ்சஹி , பி⁴க்க²வே, த⁴ம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ பி⁴க்கு² அத்தஹிதாய ச படிபன்னோ ஹோதி பரஹிதாய ச. கதமேஹி பஞ்சஹி? இத⁴, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கு² அத்தனா ச ஸீலஸம்பன்னோ ஹோதி, பரஞ்ச ஸீலஸம்பதா³ய ஸமாத³பேதி; அத்தனா ச ஸமாதி⁴ஸம்பன்னோ ஹோதி, பரஞ்ச ஸமாதி⁴ஸம்பதா³ய ஸமாத³பேதி, அத்தனா ச பஞ்ஞாஸம்பன்னோ ஹோதி, பரஞ்ச பஞ்ஞாஸம்பதா³ய ஸமாத³பேதி; அத்தனா ச விமுத்திஸம்பன்னோ ஹோதி, பரஞ்ச விமுத்திஸம்பதா³ய ஸமாத³பேதி; அத்தனா ச விமுத்திஞாணத³ஸ்ஸனஸம்பன்னோ ஹோதி, பரஞ்ச விமுத்திஞாணத³ஸ்ஸனஸம்பதா³ய ஸமாத³பேதி. இமேஹி கோ², பி⁴க்க²வே, பஞ்சஹி த⁴ம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ பி⁴க்கு² அத்தஹிதாய ச படிபன்னோ ஹோதி பரஹிதாய சா’’தி. த³ஸமங்.

    20. ‘‘Pañcahi , bhikkhave, dhammehi samannāgato bhikkhu attahitāya ca paṭipanno hoti parahitāya ca. Katamehi pañcahi? Idha, bhikkhave, bhikkhu attanā ca sīlasampanno hoti, parañca sīlasampadāya samādapeti; attanā ca samādhisampanno hoti, parañca samādhisampadāya samādapeti, attanā ca paññāsampanno hoti, parañca paññāsampadāya samādapeti; attanā ca vimuttisampanno hoti, parañca vimuttisampadāya samādapeti; attanā ca vimuttiñāṇadassanasampanno hoti, parañca vimuttiñāṇadassanasampadāya samādapeti. Imehi kho, bhikkhave, pañcahi dhammehi samannāgato bhikkhu attahitāya ca paṭipanno hoti parahitāya cā’’ti. Dasamaṃ.

    ப³லவக்³கோ³ து³தியோ.

    Balavaggo dutiyo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    அனநுஸ்ஸுதகூடஞ்ச, ஸங்கி²த்தங் வித்த²தேன ச;

    Ananussutakūṭañca, saṃkhittaṃ vitthatena ca;

    த³ட்ட²ப்³ப³ஞ்ச புன கூடங், சத்தாரோபி ஹிதேன சாதி.

    Daṭṭhabbañca puna kūṭaṃ, cattāropi hitena cāti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 8-10. து³தியஹிதஸுத்தாதி³வண்ணனா • 8-10. Dutiyahitasuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 5-10. த³ட்ட²ப்³ப³ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 5-10. Daṭṭhabbasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact