Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    11. சதுத்த²வோஹாரஸுத்தங்

    11. Catutthavohārasuttaṃ

    253. ‘‘சத்தாரோமே, பி⁴க்க²வே, அரியவோஹாரா. கதமே சத்தாரோ? தி³ட்டே² தி³ட்ட²வாதி³தா, ஸுதே ஸுதவாதி³தா, முதே முதவாதி³தா, விஞ்ஞாதே விஞ்ஞாதவாதி³தா – இமே கோ², பி⁴க்க²வே, சத்தாரோ அரியவோஹாரா’’தி. ஏகாத³ஸமங்.

    253. ‘‘Cattārome, bhikkhave, ariyavohārā. Katame cattāro? Diṭṭhe diṭṭhavāditā, sute sutavāditā, mute mutavāditā, viññāte viññātavāditā – ime kho, bhikkhave, cattāro ariyavohārā’’ti. Ekādasamaṃ.

    ஆபத்திப⁴யவக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Āpattibhayavaggo pañcamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    பே⁴த³ஆபத்தி ஸிக்கா² ச, ஸெய்யா தூ²பாரஹேன ச;

    Bhedaāpatti sikkhā ca, seyyā thūpārahena ca;

    பஞ்ஞாவுத்³தி⁴ ப³ஹுகாரா, வோஹாரா சதுரோ டி²தாதி.

    Paññāvuddhi bahukārā, vohārā caturo ṭhitāti.

    பஞ்சமபண்ணாஸகங் ஸமத்தங்.

    Pañcamapaṇṇāsakaṃ samattaṃ.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 8. பட²மவோஹாரஸுத்தவண்ணனா • 8. Paṭhamavohārasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact