Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિનયવિનિચ્છય-ઉત્તરવિનિચ્છય • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    ચતુવિપત્તિકથા

    Catuvipattikathā

    ૨૭૩.

    273.

    કતિ આપત્તિયો સીલ-વિપત્તિપચ્ચયા પન;

    Kati āpattiyo sīla-vipattipaccayā pana;

    ચતસ્સોવ સિયું સીલ-વિપત્તિપચ્ચયા પન.

    Catassova siyuṃ sīla-vipattipaccayā pana.

    ૨૭૪.

    274.

    જાનં પારાજિકં ધમ્મં, સચે છાદેતિ ભિક્ખુની;

    Jānaṃ pārājikaṃ dhammaṃ, sace chādeti bhikkhunī;

    ચુતા, થુલ્લચ્ચયં હોતિ, સચે વેમતિકા સિયા.

    Cutā, thullaccayaṃ hoti, sace vematikā siyā.

    ૨૭૫.

    275.

    પાચિત્તિ ભિક્ખુ સઙ્ઘાદિ-સેસં છાદેતિ ચે પન;

    Pācitti bhikkhu saṅghādi-sesaṃ chādeti ce pana;

    અત્તનો પન દુટ્ઠુલ્લં, છાદેન્તો દુક્કટં ફુસે.

    Attano pana duṭṭhullaṃ, chādento dukkaṭaṃ phuse.

    ૨૭૬.

    276.

    આપત્તિયો કતાચાર-વિપત્તિપચ્ચયા પન;

    Āpattiyo katācāra-vipattipaccayā pana;

    એકાયેવ સિયાચાર-વિપત્તિપચ્ચયા પન.

    Ekāyeva siyācāra-vipattipaccayā pana.

    ૨૭૭.

    277.

    પટિચ્છાદેતિ આચાર-વિપત્તિં પન ભિક્ખુ ચે;

    Paṭicchādeti ācāra-vipattiṃ pana bhikkhu ce;

    એકમેવસ્સ ભિક્ખુસ્સ, હોતિ આપત્તિ દુક્કટં.

    Ekamevassa bhikkhussa, hoti āpatti dukkaṭaṃ.

    ૨૭૮.

    278.

    કતિ આપત્તિયો દિટ્ઠિ-વિપત્તિપચ્ચયા પન?

    Kati āpattiyo diṭṭhi-vipattipaccayā pana?

    દ્વે પનાપત્તિયો દિટ્ઠિ-વિપત્તિપચ્ચયા સિયું.

    Dve panāpattiyo diṭṭhi-vipattipaccayā siyuṃ.

    ૨૭૯.

    279.

    અચ્ચજં પાપિકં દિટ્ઠિં, ઞત્તિયા દુક્કટં ફુસે;

    Accajaṃ pāpikaṃ diṭṭhiṃ, ñattiyā dukkaṭaṃ phuse;

    કમ્મવાચાય ઓસાને, પાચિત્તિ પરિયાપુતા.

    Kammavācāya osāne, pācitti pariyāputā.

    ૨૮૦.

    280.

    આપત્તિયો કતાજીવ-વિપત્તિપચ્ચયા પન?

    Āpattiyo katājīva-vipattipaccayā pana?

    છળેવાપજ્જતાજીવ-વિપત્તિપચ્ચયા પન.

    Chaḷevāpajjatājīva-vipattipaccayā pana.

    ૨૮૧.

    281.

    આજીવહેતુ પાપિચ્છો, અસન્તં પન અત્તનિ;

    Ājīvahetu pāpiccho, asantaṃ pana attani;

    મનુસ્સુત્તરિધમ્મં તુ, વદં પારાજિકં ફુસે.

    Manussuttaridhammaṃ tu, vadaṃ pārājikaṃ phuse.

    ૨૮૨.

    282.

    સઞ્ચરિત્તં સમાપન્નો, હોતિ સઙ્ઘાદિસેસતા;

    Sañcarittaṃ samāpanno, hoti saṅghādisesatā;

    પરિયાયવચને ઞાતે, તસ્સ થુલ્લચ્ચયં સિયા.

    Pariyāyavacane ñāte, tassa thullaccayaṃ siyā.

    ૨૮૩.

    283.

    પણીતભોજનં વત્વા, પાચિત્તિ પરિભુઞ્જતો;

    Paṇītabhojanaṃ vatvā, pācitti paribhuñjato;

    ભિક્ખુની તુ સચે હોતિ, પાટિદેસનિયં સિયા.

    Bhikkhunī tu sace hoti, pāṭidesaniyaṃ siyā.

    ૨૮૪.

    284.

    આજીવહેતુ સૂપં વા, ઓદનં વા પનત્તનો;

    Ājīvahetu sūpaṃ vā, odanaṃ vā panattano;

    અત્થાય વિઞ્ઞાપેત્વાન, દુક્કટં પરિભુઞ્જતો.

    Atthāya viññāpetvāna, dukkaṭaṃ paribhuñjato.

    ચતુવિપત્તિકથા.

    Catuvipattikathā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact