Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. છફસ્સાયતનસુત્તવણ્ણના

    7. Chaphassāyatanasuttavaṇṇanā

    ૧૫૩. સઞ્જાયતિ એતસ્માતિ સઞ્જાતિ, સો એવ સમ્પયુત્તધમ્મો સમોસરતિ એત્થાતિ સમોસરણં, સો એવ અત્થો, તેન સઞ્જાતિસમોસરણટ્ઠેન. ભયભેરવં સદ્દન્તિ ભાયતિ એતસ્માતિ ભયં, તદેવ યસ્સ કસ્સચિ ભેરવાવહત્તા ભેરવં, દેવાદિસદ્દન્તિ અત્થો. વિગતવલાહકે દેવે ઉપ્પાતવસેન ઉપ્પજ્જનકસદ્દો દેવદુન્દુભિ. અસનિપાતાદિસદ્દો અસનિપાતસદ્દો. ઉન્દ્રીયતીતિ વિપરિવત્તતિ. લોકો અધિમુચ્છિતોતિ અતિથદ્ધકાયો વિય મુચ્છં આપન્નો. મારસ્સાતિ કિલેસમારસ્સ. ઠાનભૂતન્તિ પવત્તિટ્ઠાનભૂતં.

    153. Sañjāyati etasmāti sañjāti, so eva sampayuttadhammo samosarati etthāti samosaraṇaṃ, so eva attho, tena sañjātisamosaraṇaṭṭhena. Bhayabheravaṃ saddanti bhāyati etasmāti bhayaṃ, tadeva yassa kassaci bheravāvahattā bheravaṃ, devādisaddanti attho. Vigatavalāhake deve uppātavasena uppajjanakasaddo devadundubhi. Asanipātādisaddo asanipātasaddo. Undrīyatīti viparivattati. Loko adhimucchitoti atithaddhakāyo viya mucchaṃ āpanno. Mārassāti kilesamārassa. Ṭhānabhūtanti pavattiṭṭhānabhūtaṃ.

    છફસ્સાયતનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Chaphassāyatanasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. છફસ્સાયતનસુત્તં • 7. Chaphassāyatanasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. છફસ્સાયતનસુત્તવણ્ણના • 7. Chaphassāyatanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact