Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
૬. છટ્ઠસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના
6. Chaṭṭhasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૭૦૫. છટ્ઠે પટિગ્ગહો તેન ન વિજ્જતીતિ તેનેવ ‘‘ન દેતી’’તિ વુત્તકારણેન ઉય્યોજિતાય હત્થતો ઇતરાય પટિગ્ગહોપિ નત્થિ. પરિભોગપચ્ચયાતિ ઉય્યોજિતાય ભોજનપરિયોસાનપચ્ચયાતિ અત્થો. મનુસ્સપુરિસસ્સ અવસ્સુતતા, તં ઞત્વા અનનુઞ્ઞાતકારણા ઉય્યોજના, તેન ઇતરિસ્સા ગહેત્વા ભોજનપરિયોસાનન્તિ તીણિ અઙ્ગાનિ.
705. Chaṭṭhe paṭiggaho tena na vijjatīti teneva ‘‘na detī’’ti vuttakāraṇena uyyojitāya hatthato itarāya paṭiggahopi natthi. Paribhogapaccayāti uyyojitāya bhojanapariyosānapaccayāti attho. Manussapurisassa avassutatā, taṃ ñatvā ananuññātakāraṇā uyyojanā, tena itarissā gahetvā bhojanapariyosānanti tīṇi aṅgāni.
છટ્ઠસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Chaṭṭhasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
૭૦૯-૭૨૭. સત્તમતો યાવદસમપરિયોસાનાનિ ઉત્તાનાનેવ.
709-727. Sattamato yāvadasamapariyosānāni uttānāneva.
સઙ્ઘાદિસેસવણ્ણનાનયો નિટ્ઠિતો.
Saṅghādisesavaṇṇanānayo niṭṭhito.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga
૬. છટ્ઠસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasaṅghādisesasikkhāpadaṃ
૭. સત્તમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 7. Sattamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ
૮. અટ્ઠમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ
૯. નવમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 9. Navamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ
૧૦. દસમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 10. Dasamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā
૬. છટ્ઠસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૭. સત્તમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૮. અટ્ઠમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૯. નવમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૧૦. દસમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Dasamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā
૬. છટ્ઠસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૭. સત્તમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૯. નવમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
૬. છટ્ઠસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૭. સત્તમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૮. અટ્ઠમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
૯. નવમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૬. છટ્ઠસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasaṅghādisesasikkhāpadaṃ
૭. સત્તમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 7. Sattamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ
૮. અટ્ઠમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ
૯. નવમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 9. Navamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ
૧૦. દસમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 10. Dasamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ