Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    309. ச²வகஜாதகங் (4-1-9)

    309. Chavakajātakaṃ (4-1-9)

    33.

    33.

    ஸப்³ப³மித³ங் சரிமங் கதங் 1, உபோ⁴ த⁴ம்மங் ந பஸ்ஸரே;

    Sabbamidaṃ carimaṃ kataṃ 2, ubho dhammaṃ na passare;

    உபோ⁴ பகதியா சுதா, யோ சாயங் மந்தெஜ்ஜா²பேதி 3;

    Ubho pakatiyā cutā, yo cāyaṃ mantejjhāpeti 4;

    யோ ச மந்தங் அதீ⁴யதி.

    Yo ca mantaṃ adhīyati.

    34.

    34.

    ஸாலீனங் ஓத³னங் பு⁴ஞ்ஜே, ஸுசிங் மங்ஸூபஸேசனங்;

    Sālīnaṃ odanaṃ bhuñje, suciṃ maṃsūpasecanaṃ;

    தஸ்மா ஏதங் ந ஸேவாமி, த⁴ம்மங் இஸீஹி ஸேவிதங்.

    Tasmā etaṃ na sevāmi, dhammaṃ isīhi sevitaṃ.

    35.

    35.

    பரிப்³ப³ஜ மஹா லோகோ 5, பசந்தஞ்ஞேபி பாணினோ;

    Paribbaja mahā loko 6, pacantaññepi pāṇino;

    மா தங் அத⁴ம்மோ ஆசரிதோ, அஸ்மா கும்ப⁴மிவாபி⁴தா³.

    Mā taṃ adhammo ācarito, asmā kumbhamivābhidā.

    36.

    36.

    தி⁴ரத்து² தங் யஸலாப⁴ங், த⁴னலாப⁴ஞ்ச ப்³ராஹ்மண;

    Dhiratthu taṃ yasalābhaṃ, dhanalābhañca brāhmaṇa;

    யா வுத்தி வினிபாதேன, அத⁴ம்மசரணேன வாதி.

    Yā vutti vinipātena, adhammacaraṇena vāti.

    ச²வகஜாதகங் நவமங்.

    Chavakajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. சரிமவதங் (ஸீ॰ பீ॰)
    2. carimavataṃ (sī. pī.)
    3. மந்தஜ்ஜா²யதி (ஸீ॰), ஸஜ்ஜா²பயதி (பீ॰)
    4. mantajjhāyati (sī.), sajjhāpayati (pī.)
    5. மஹாப்³ரஹ்மே (க॰)
    6. mahābrahme (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [309] 9. ச²வஜாதகவண்ணனா • [309] 9. Chavajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact