Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૮. છવિસુત્તવણ્ણના

    8. Chavisuttavaṇṇanā

    ૧૭૭. લાભસક્કારસિલોકો નરકાદીસુ નિબ્બત્તેન્તોતિ ઇદં તન્નિસ્સયં કિલેસગણં સન્ધાયાહ. નિબ્બત્તેન્તોતિ નિબ્બત્તાપેન્તો. ઇમં મનુસ્સઅત્તભાવં નાસેતિ મનુસ્સત્તં પુન નિબ્બત્તિતું અપ્પદાનવસેન. તસ્માતિ દુગ્ગતિનિબ્બત્તાપનતો ઇધ મરણદુક્ખાવહનતો ચ.

    177.Lābhasakkārasilokonarakādīsu nibbattentoti idaṃ tannissayaṃ kilesagaṇaṃ sandhāyāha. Nibbattentoti nibbattāpento. Imaṃ manussaattabhāvaṃ nāseti manussattaṃ puna nibbattituṃ appadānavasena. Tasmāti duggatinibbattāpanato idha maraṇadukkhāvahanato ca.

    છવિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Chavisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૮. છવિસુત્તં • 8. Chavisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૮. છવિસુત્તવણ્ણના • 8. Chavisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact