Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬-૧૧. છેદનસુત્તાદિવણ્ણના

    6-11. Chedanasuttādivaṇṇanā

    ૧૧૬૬-૭૧. વધોતિ મુટ્ઠિપ્પહારકસાતાળનાદીહિ હિંસનં, વિહેઠનન્તિ અત્થો. વિહેઠનત્થોપિ હિ વધ-સદ્દો દિસ્સતિ ‘‘અત્થાનં વધિત્વા વધિત્વા રોદેય્યા’’તિઆદીસુ. અટ્ઠકથાયં પન ‘‘મારણ’’ન્તિ વુત્તં, તં પન પોથનં સન્ધાયાતિ સક્કા વિઞ્ઞાતું મારણસદ્દસ્સ વિહિંસનેપિ દિસ્સનતો. સેસં સુવિઞ્ઞેય્યમેવ.

    1166-71.Vadhoti muṭṭhippahārakasātāḷanādīhi hiṃsanaṃ, viheṭhananti attho. Viheṭhanatthopi hi vadha-saddo dissati ‘‘atthānaṃ vadhitvā vadhitvā rodeyyā’’tiādīsu. Aṭṭhakathāyaṃ pana ‘‘māraṇa’’nti vuttaṃ, taṃ pana pothanaṃ sandhāyāti sakkā viññātuṃ māraṇasaddassa vihiṃsanepi dissanato. Sesaṃ suviññeyyameva.

    આમકધઞ્ઞપેય્યાલવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Āmakadhaññapeyyālavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સારત્થપ્પકાસિનિયા સંયુત્તનિકાય-અટ્ઠકથાય

    Sāratthappakāsiniyā saṃyuttanikāya-aṭṭhakathāya

    મહાવગ્ગવણ્ણનાય લીનત્થપ્પકાસના નિટ્ઠિતા.

    Mahāvaggavaṇṇanāya līnatthappakāsanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬-૧૧. છેદનાદિસુત્તં • 6-11. Chedanādisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬-૧૧. છેદનસુત્તાદિવણ્ણના • 6-11. Chedanasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact