Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૬. ચિતકપૂજકત્થેરઅપદાનં
6. Citakapūjakattheraapadānaṃ
૪૯.
49.
‘‘વસામિ રાજાયતને, સામચ્ચો સપરિજ્જનો;
‘‘Vasāmi rājāyatane, sāmacco saparijjano;
પરિનિબ્બુતે ભગવતિ, સિખિનો લોકબન્ધુનો.
Parinibbute bhagavati, sikhino lokabandhuno.
૫૦.
50.
‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, ચિતકં અગમાસહં;
‘‘Pasannacitto sumano, citakaṃ agamāsahaṃ;
તૂરિયં તત્થ વાદેત્વા, ગન્ધમાલં સમોકિરિં.
Tūriyaṃ tattha vādetvā, gandhamālaṃ samokiriṃ.
૫૧.
51.
‘‘ચિતમ્હિ પૂજં કત્વાન, વન્દિત્વા ચિતકં અહં;
‘‘Citamhi pūjaṃ katvāna, vanditvā citakaṃ ahaṃ;
પસન્નચિત્તો સુમનો, સકં ભવનુપાગમિં.
Pasannacitto sumano, sakaṃ bhavanupāgamiṃ.
૫૨.
52.
‘‘ભવને ઉપવિટ્ઠોહં, ચિતપૂજં અનુસ્સરિં;
‘‘Bhavane upaviṭṭhohaṃ, citapūjaṃ anussariṃ;
તેન કમ્મેન દ્વિપદિન્દ, લોકજેટ્ઠ નરાસભ.
Tena kammena dvipadinda, lokajeṭṭha narāsabha.
૫૩.
53.
‘‘અનુભોત્વાન સમ્પત્તિં, દેવેસુ માનુસેસુ ચ;
‘‘Anubhotvāna sampattiṃ, devesu mānusesu ca;
પત્તોમ્હિ અચલં ઠાનં, હિત્વા જયપરાજયં.
Pattomhi acalaṃ ṭhānaṃ, hitvā jayaparājayaṃ.
૫૪.
54.
‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;
‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ચિતપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, citapūjāyidaṃ phalaṃ.
૫૫.
55.
‘‘એકૂનતિંસકપ્પમ્હિ, ઇતો સોળસ રાજાનો;
‘‘Ekūnatiṃsakappamhi, ito soḷasa rājāno;
ઉગ્ગતા નામ નામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.
Uggatā nāma nāmena, cakkavattī mahabbalā.
૫૬.
56.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા ચિતકપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā citakapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
ચિતકપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.
Citakapūjakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૬. ચિતકપૂજકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 6. Citakapūjakattheraapadānavaṇṇanā