Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. ચિતકપૂજકત્થેરઅપદાનં

    3. Citakapūjakattheraapadānaṃ

    .

    9.

    ‘‘આનન્દો નામ સમ્બુદ્ધો, સયમ્ભૂ અપરાજિતો;

    ‘‘Ānando nāma sambuddho, sayambhū aparājito;

    અરઞ્ઞે પરિનિબ્બાયિ, અમનુસ્સમ્હિ કાનને.

    Araññe parinibbāyi, amanussamhi kānane.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘દેવલોકા ઇધાગન્ત્વા, ચિતં કત્વાનહં તદા;

    ‘‘Devalokā idhāgantvā, citaṃ katvānahaṃ tadā;

    સરીરં તત્થ ઝાપેસિં, સક્કારઞ્ચ અકાસહં.

    Sarīraṃ tattha jhāpesiṃ, sakkārañca akāsahaṃ.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ચિતકપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā citakapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ચિતકપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Citakapūjakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. થોમકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Thomakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact