Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. ચિતકપૂજકત્થેરઅપદાનં

    2. Citakapūjakattheraapadānaṃ

    .

    6.

    ‘‘ઝાયમાનસ્સ ભગવતો, સિખિનો લોકબન્ધુનો;

    ‘‘Jhāyamānassa bhagavato, sikhino lokabandhuno;

    અટ્ઠ ચમ્પકપુપ્ફાનિ, ચિતકં અભિરોપયિં.

    Aṭṭha campakapupphāni, citakaṃ abhiropayiṃ.

    .

    7.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ચિતપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, citapūjāyidaṃ phalaṃ.

    .

    8.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    .

    9.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ચિતકપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā citakapūjako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    ચિતકપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Citakapūjakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact