Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૫. ચિત્તાથેરીગાથા

    5. Cittātherīgāthā

    ૨૭.

    27.

    ‘‘કિઞ્ચાપિ ખોમ્હિ કિસિકા, ગિલાના બાળ્હદુબ્બલા;

    ‘‘Kiñcāpi khomhi kisikā, gilānā bāḷhadubbalā;

    દણ્ડમોલુબ્ભ ગચ્છામિ, પબ્બતં અભિરૂહિય.

    Daṇḍamolubbha gacchāmi, pabbataṃ abhirūhiya.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘સઙ્ઘાટિં નિક્ખિપિત્વાન, પત્તકઞ્ચ નિકુજ્જિય;

    ‘‘Saṅghāṭiṃ nikkhipitvāna, pattakañca nikujjiya;

    સેલે ખમ્ભેસિમત્તાનં, તમોખન્ધં પદાલિયા’’તિ.

    Sele khambhesimattānaṃ, tamokhandhaṃ padāliyā’’ti.

    … ચિત્તા થેરી….

    … Cittā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૫. ચિત્તાથેરીગાથાવણ્ણના • 5. Cittātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact