Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૭. ચિત્તટ્ઠિતિકથાવણ્ણના

    7. Cittaṭṭhitikathāvaṇṇanā

    ૩૩૫. ચિત્તટ્ઠિતિકથાયં ચુલ્લાસીતિ…પે॰… આદિવચનવસેનાતિ આરુપ્પેયેવ એવં યાવતાયુકટ્ઠાનં વુત્તં, ન અઞ્ઞત્થાતિ કત્વા પટિક્ખિપતીતિ અધિપ્પાયો. એતેન પન ‘‘ન ત્વેવ તેપિ તિટ્ઠન્તિ, દ્વીહિ ચિત્તસમોહિતા’’તિ (મહાનિ॰ ૧૦ થોકં વિસદિસં) દુતિયાપિ અડ્ઢકથા પસ્સિતબ્બા. પુરિમાય ચ વસ્સસતાદિટ્ઠાનાનુઞ્ઞાય અવિરોધો વિભાવેતબ્બો. મુહુત્તં મુહુત્તન્તિ પઞ્હો સકવાદિના પુચ્છિતો વિય વુત્તો, પરવાદિના પન પુચ્છિતોતિ દટ્ઠબ્બો.

    335. Cittaṭṭhitikathāyaṃ cullāsīti…pe… ādivacanavasenāti āruppeyeva evaṃ yāvatāyukaṭṭhānaṃ vuttaṃ, na aññatthāti katvā paṭikkhipatīti adhippāyo. Etena pana ‘‘na tveva tepi tiṭṭhanti, dvīhi cittasamohitā’’ti (mahāni. 10 thokaṃ visadisaṃ) dutiyāpi aḍḍhakathā passitabbā. Purimāya ca vassasatādiṭṭhānānuññāya avirodho vibhāvetabbo. Muhuttaṃ muhuttanti pañho sakavādinā pucchito viya vutto, paravādinā pana pucchitoti daṭṭhabbo.

    ચિત્તટ્ઠિતિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cittaṭṭhitikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૬) ૭. ચિત્તટ્ઠિતિકથા • (16) 7. Cittaṭṭhitikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૭. ચિત્તટ્ઠિતિકથાવણ્ણના • 7. Cittaṭṭhitikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૭. ચિત્તટ્ઠિતિકથાવણ્ણના • 7. Cittaṭṭhitikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact