Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā |
૬. ચીવરસિબ્બનસિક્ખાપદવણ્ણના
6. Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā
૧૭૬. વઞ્ચેત્વાતિ ‘‘તવ ઞાતિકાયા’’તિ અવત્વા ‘‘એકિસ્સા ભિક્ખુનિયા’’તિ એત્તકમેવ વત્વા, તે હિ ‘‘એકિસ્સા’’તિ વચનં સુત્વા અઞ્ઞાતિકાય સન્તકસઞ્ઞિનો સિબ્બેસું. ઇમસ્મિં સિક્ખાપદે ‘‘ચીવરં નામ છન્નં ચીવરાનં અઞ્ઞતરં ચીવર’’ન્તિ એત્તકમેવ પાળિ, તેન વુત્તં ‘‘ચીવરન્તિ યં નિવાસેતું વા પારુપિતું વા’’તિઆદિ. ‘‘વિકપ્પનુપગં પચ્છિમ’’ન્તિ ચ લિખિતં, સો પમાદલેખો.
176.Vañcetvāti ‘‘tava ñātikāyā’’ti avatvā ‘‘ekissā bhikkhuniyā’’ti ettakameva vatvā, te hi ‘‘ekissā’’ti vacanaṃ sutvā aññātikāya santakasaññino sibbesuṃ. Imasmiṃ sikkhāpade ‘‘cīvaraṃ nāma channaṃ cīvarānaṃ aññataraṃ cīvara’’nti ettakameva pāḷi, tena vuttaṃ ‘‘cīvaranti yaṃ nivāsetuṃ vā pārupituṃ vā’’tiādi. ‘‘Vikappanupagaṃ pacchima’’nti ca likhitaṃ, so pamādalekho.
ચીવરસિબ્બનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૩. ઓવાદવગ્ગો • 3. Ovādavaggo
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૬. ચીવરસિબ્બનસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૬. ચીવરસિબ્બાપનસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Cīvarasibbāpanasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૬. ચીવરસિબ્બનસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૬. ચીવરસિબ્બનસિક્ખાપદં • 6. Cīvarasibbanasikkhāpadaṃ