Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૪. દન્તિકાથેરીગાથા

    4. Dantikātherīgāthā

    ૪૮.

    48.

    ‘‘દિવાવિહારા નિક્ખમ્મ, ગિજ્ઝકૂટમ્હિ પબ્બતે;

    ‘‘Divāvihārā nikkhamma, gijjhakūṭamhi pabbate;

    નાગં ઓગાહમુત્તિણ્ણં, નદીતીરમ્હિ અદ્દસં.

    Nāgaṃ ogāhamuttiṇṇaṃ, nadītīramhi addasaṃ.

    ૪૯.

    49.

    ‘‘પુરિસો અઙ્કુસમાદાય, ‘દેહિ પાદ’ન્તિ યાચતિ;

    ‘‘Puriso aṅkusamādāya, ‘dehi pāda’nti yācati;

    નાગો પસારયી પાદં, પુરિસો નાગમારુહિ.

    Nāgo pasārayī pādaṃ, puriso nāgamāruhi.

    ૫૦.

    50.

    ‘‘દિસ્વા અદન્તં દમિતં, મનુસ્સાનં વસં ગતં;

    ‘‘Disvā adantaṃ damitaṃ, manussānaṃ vasaṃ gataṃ;

    તતો ચિત્તં સમાધેસિં, ખલુ તાય વનં ગતા’’તિ.

    Tato cittaṃ samādhesiṃ, khalu tāya vanaṃ gatā’’ti.

    … દન્તિકા થેરી….

    … Dantikā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૪. દન્તિકાથેરીગાથાવણ્ણના • 4. Dantikātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact